Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä!

Liity tukijoukkoihin!

Ajankohtaista

blogi

Eriarvoisuuden vähentäminen kärkitavoitteeksi

Olen ollut huolissani siitä, ettei Sipilän hallitusohjelmassa ole selkeää tavoitetta eriarvoisuuden vähentämisestä sekä tuloerojen kaventamisesta. Kertooko tämä siitä, ettei hallitus pidä tärkeänä eriarvoisuuden poistamista? Hallituksen linjaus kehitysyhteistyömäärärahojen leikkaamisesta 200 miljoonalla eurolla sekä yritys säästää harmaan talouden torjunnasta sekä aikomus hallintarekisterin käyttöönotosta vahvistavat kuvaa siitä, ettei eriarvoisuuden ja veronkierron torjunta ole hallituksen kärkitavoitteita.

21. tammikuuta 2016

Lue lisää

blogi

Eriarvoisuus on pahin turvallisuusuhka

Tällä viikolla on koolla Maailman talousfoorumi, joka keskustelee meitä uhkaavista riskeistä. Foorumin yhteydessä julkaistu Oxfam-järjestön raportti toi jälleen keskusteluun maailmanlaajuisen eriarvoisuuden. Sen mukaan vain 62 yksittäistä ihmistä omistaa saman kuin puolet koko maapallon väestöstä. Näiden 62 henkilön tulot ovat viimeisen viiden vuoden aikana kasvaneet 44%, kun taas köyhimpien tulot ovat nousseet alle kolmen dollarin vuosivauhtia jo neljännesvuosisadan ajan. Maailmantalous on kasvanut kovaa vauhtia ja äärimmäisessä köyhyydessä elävien ihmisten määrää ollaan saatu vähennettyä muun muassa vuosituhattavoitteiden ansiosta mutta samalla kuitenkin eriarvoisuus on kasvanut.

20. tammikuuta 2016

Lue lisää

Facebook

Jutta Urpilainen

08. helmikuuta 2016 klo 00:05


Sain viettää tänään mielenkiintoisen iltapäivän kahden Nobel-palkitun ekonomistin kanssa. Keskustelimme brunssilla Stiglitzin ja Krugmanin kanssa niin Yhdysvaltojen vaaleista, Euroopan taloudesta kuin veronkierrosta sekä eriarvoisuudesta. Johtopäätös oli se, että tarvitsemme eettisempää markkinataloutta, joka tuottaa niin taloudellisesti, sosiaalisesti kuin ekologisesti kestävämpää kehitystä.

Avaa kuva-albumi →Seuraa Facebookissa

Twitter

Seuraa Twitterissä