Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Kampanjaviikonloppu Pohjanmaalla

27. maaliskuuta 2011

Matka ei alkanut suotuisissa merkeissä, koska veturi hajosi heti alkumatkasta ja näin ollen istuimme muutaman tunnin odottamassa uutta veturia. Onneksi kuitenkin veturinvaihto onnistui ja pääsin Seinäjoelle, josta alkoi Pohjanmaan kampanjakierrokseni. Oli jälleen kerran hieno huomata, miten kiinnostuneita ihmiset ovat vaaleista. Teuvalla kahvila pursusi niin paljon väkeä, etteivät kaikki meinanneet mahtua sisään. Vaasan vaalijuhla huipentui näyttelijä Laura Jurkan esiintymisoppituntiin, johon mahtui useat makeat naurut.

Lauantaina kävin myös Pietarsaaressa puhumassa työväenyhdistyksen 110-vuotisjuhlassa. Oli hieno juhla, jossa pystyi aistimaan historian havinaa. 70 rohkeaa miestä ja naista halusivat puolustaa ihmisoikeuksia ja demokratiaa, joten he perustivat työväenyhdistyksen maaliskuussa 1901. Vaikka sen jälkeen Suomi on muuttunut ja kehittynyt hyvinvointivaltioksi, on puutteita ja epäkohtia oikeuksien toteutumisessa edelleen. Oli hauska nähdä, miten innoissaan ihmiset lähtivät juhlan jälkeen vaalityön pariin - työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Tänään meillä oli Keski-Pohjanmaan sosialidemokraattien vaalijuhla Kokkolassa. Paikalla oli laadukasta kulttuuriohjelmaa ja helmenä tietenkin Maarit ja Sami Hurmerinta, jotka soittivat ja lauloivat juhlassa. Minulle hetki oli tärkeä, koska olen jo nuorena ihaillut Maaritia sekä soittanut ja laulanut itsekin hänen tuotantoaan. Hieno juhla ja upeaa musiikkia. Tästä on hyvä jatkaa aamulla Vetelin ja Perhon kautta kohti Keski-Suomea.

Blogi