Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Kokkolan kouluhankkeet saavat tukea valtiolta

30. syyskuuta 2014

Tänään tehdyssä päätöksessä Opetus- ja kulttuuriministeriö kohdentaa noin 35 miljoonaa euroa yleissivistävien oppilaitosten ja päiväkotien sisäilma- ja kosteusvaurioiden korjaushankkeisiin ja kosteusvaurioituneita rakennuksia korvaaviin uudisrakennushankkeisiin. Tukea myönnettiin 94 hankkeelle ympäri Suomea. Kokkolassa Isokylän ja Lucina Hagmanin koulujen uudisrakennushankkeet saavat tukea. Lisäksi Forsbyn koulu Pedersöressä sai tukea korjaushankkeisiin.
- On erittäin hienoa, että valtio tukee näitä tärkeitä kouluhankkeita vaikeasta taloustilanteesta huolimatta. Panostus lasten ja nuorten oppimisympäristöjen parantamiseen maksaa itsensä tulevaisuudessa takaisin. On tärkeää, että opettajat ja oppilaat saavat terveellisen ympäristöön, jossa sisäilmaongelmat eivät häiritse koulutyötä, toteaa Urpilainen.

Sisäilmaongelmista kärsineissä Isokylän ja Lucina Hagmanin kouluissa on mittavat uudisrakennushankkeet käynnissä. Isokylän koulun tilalle tulee suurempi rakennuskompleksi, jonka kustannusarvio on noin 18 miljoonaa euroa. Nyt perusopetuksen tilojen korvaamiseen valtio myönsi tukea noin 1,13 miljoonaa euroa. Lucina Hagmanin koululla puolestaan kaikki kolme nykyistä rakennusta puretaan ja korvataan uusilla tiloilla. Hankkeen
yhteishinta on noin 7,7 miljoonaa euroa, josta valtio kattaa nyt 1,15 miljoonaa euroa. Forsbyn koulun korjauksista valtion osuus on 60 000 euroa.

- Tämä yhteensä noin 2,3 miljoonan euron apu on tärkeä myös kaupungin talouden kannalta, Urpilainen jatkaa.

Blogi