Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Maltti on valttia vaikeina aikoina

11. syyskuuta 2013

Hallitus on jo kiristänyt palkitsemiskäytäntöjä valtionyhtiöissä. Muutos oli viesti avoimuuden ja kohtuullisuuden puolesta. Lisäeläkkeisiin otettiin kielteinen kanta, kuten myös sitouttamisbonuksiin ja bonustasoja tarkistettiin hieman alaspäin.

Pidän tärkeänä myös huomion kiinnittämistä johdon ja henkilöstön palkkakehitykseen ja palkkojen suhteeseen. Samassa veneessä ei voi soutaa eri suuntiin.

Tuore työmarkkinasopimuskin kiinnittää asiaan huomiota toteamalla aivan oikein, että vastapainona palkansaajien välttämättömälle palkkamaltille, edellytetään yrityksiltä ?vastuunkantoa ja maltillisuutta kaikessa palkitsemisessa?.

On selvää, että myös yhtiöiden johdolta on edellytettävä palkkamalttia. Kun ottaa huomioon johdon olemassa olevan palkkatason, niin voisiko ajatella, että palkankorotuksista pidättäydyttäisiin kokonaan?

Tällaista esimerkkiä voisivat näyttää valtionyhtiöt. Toivottavasti se rohkaisisi muuta elinkeinoelämää maltillisuuteen. Olen itsekin aiemmin esittänyt elinkeinoelämälle vuoropuhelua kohtuullisuuden palauttamisesta.

Blogi