Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Nyt tarvitaan toimia, jotka lisäävät luottamusta

05. elokuuta 2011

Viime päivinä kasvanut talouden epävarmuus heijastaa useita tekijöitä. Niihin kuuluvat niin euroalueen maiden budjetti- ja kilpailukykyongelmat, USA:n velkaongelma kuin myös se tosiasia, että useissa maissa elvytysvara on nyt pieni.

Tässä tilanteessa korostuvat toimet, jotka lisäävät luottamusta.

Tässä Euroalueen haavoittuvien maiden omat kansalliset toimet ovat keskeisessä asemassa. Samoin nyt on keskityttävä muun muassa huippukokouksen jo tekemien päätösten täytäntöönpanoon ennen kuin aletaan tehdä uusia Euroopan tason päätöksiä.

On tärkeää muistaa, että Suomen taloudella on hyvät perustekijät verrattuna useimpiin muihin maihin. Euroalueen maista vain Suomella, Virolla ja Luxemburgilla ei ole liiallisen alijäämän tilannetta.

Suomenkin taloudella on kuitenkin omat haasteensa. Näissä oloissa korostuu, että omissa käsissämme olevat päätökset ovat oikeita.

Lähiajan isoja päätöksiä ovat hallituksen budjetti- ja kehyspäätökset sekä työmarkkinaratkaisut. Hallitus onkin kertonut olevansa valmis tukemaan työmarkkinaratkaisuja, jotka turvaavat työllisyys-, kilpailukyky- ja ostovoimakehitystä.

Nyt tarvitaan Suomessa vahvaa yhteenhiileen puhaltamista ja luottamuksen vahvistamista. Se on yhteinen tehtävämme.

Blogi