Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

SDP:n linjakeskustelun tehtävänä yhdistää, ei jakaa

05. huhtikuuta 2014


Rehellinen vastuunkanto lähtee siitä ajatuksesta, että Suomen etu on SDP:n etu. Puolueemme tulee olla mukana tekemässä Suomen tarvitsemia päätöksiä - ja huolehtia siitä, että meidän arvopohjamme vaikuttaa niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään. Olemme yhteistyön puolue, joka on tottunut tekemään kompromisseja. Silloin jokaista yksittäistä päätöstä ei tarvitse rakastaa, mutta Suomen edun tarvitsemia päätöksiä ei voi sen vuoksi jättää tekemättä. Tästä on ollut kysymys myös tämän kevään kehysratkaisussa, jossa yhdistyy toisaalta valtion velkaantumisen taittaminen ja siihen liittyvät kipeät leikkaukset - ja toisaalta työllisyyden tukeminen ja oikeudenmukaiset veroratkaisut.

Toiseksi olen vilpittömän ylpeä siitä, että sosialidemokraatit ovat hyvinvointivaltion uudistamisen eturintamassa. Turvallista uudistamista pidän välttämättömänä, koska hyvinvointivaltion rahoituspohja ei jaksa entisillä eväillä kantaa kasvavaa rasitetta. Tarvitaan rakenneuudistuksia ja julkisen sektorin roolin pohtimista. Turvallista uudistamista tarvitaan myös uuden kasvun ja uuden työn edistämisessä. Tarvitaan osaamiseen ja innovaatioihin panostamista, koulutusjärjestelmän uudistamista, kasvuun kannustavaa verotusta sekä työmarkkinaratkaisujen tuomaa vakautta. Hyvinvointivaltion uudistaminen ja valtion rooli talouskasvun synnyttämisessä ovat mielestäni keskeisiä kysymyksiä puolueen linjakeskustelussa.

Uskon, että yhteinen linja löytyy. Yhteisten tavoitteiden toteutukseen tarvitaan yhtenäistä joukkuetta. Moni jakaa tämän arvion. Olen saanut puolueen jäseniltä yhteydenottoja, joissa moni on ollut huolestunut siitä, että puheenjohtajakisa saattaa jakaa meitä sosialidemokraatteja yhdistämisen sijaan.

Siksi vetoan kaikkiin SDP:n jäseniin, jotka ovat lähteneet kiitettävän aktiivisesti mukaan linjakeskusteluun, että säilytämme loppuun asti toisenlaisten mielipiteiden kunnioituksen. On koko kansanliikkeemme yhteinen etu, että keskustelu on rakentavaa ja että toukokuun puoluekokouksessa valittu puheenjohtaja saa kaikkien tuen. Vain yhtenäisellä joukkueella meillä on edellytykset menestyä seuraavissa vaaleissa.

***

SDP:n puheenjohtajaehdokkaana osallistun myös itse linjakeskusteluun: huomenna aloitan tällä palstalla päivittäisen "Linjablogin". Ensimmäisen blogin yhteydessä julkaistaan kampanjan esite. Jatkossa sen yhteydessä julkistetaan myös tiedot puheenjohtajakampanjan kuluista ja maksajasta reaaliajassa. Varsinainen kampanjan avaus eli ensimmäinen "Jutta-tupa" on maanantaina 7.4. klo 19.30 ravintola Juttutuvassa Helsingissä. Sen jälkeen Jutta-tuvat jatkuvat eri puolilla Suomea: seuraavat ovat keskiviikkona Porissa ja perjantaina Jyväskylässä.

Blogi