Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Seinäjoella ja Kokkolassa

15. marraskuuta 2011

Seinäjoen kirjastotalo on hieno ponnistus sivistystoimen puolesta Seinäjoen kaupungilta ja kaupunkilaisilta. Oli mukava kokemus osallistua talon harjakaisiin.

Kokkolan yleisötilaisuudessa tunnelma oli hyvä. Keskustelimme Paavo Lipposen kanssa teemalla ?tunti tulevaisuudelle?. Keskustelussa sivusimme muun muassa EU-politiikkaa, ja Suomen roolia kansainvälisellä kentällä. Vaikka kansainvälinen talous ja politiikka tuottavat meille myös ongelmia, emme koskaan tule pienenä, vientivetoisena kansantaloutena menestymään eristäytymällä. Suomi ei menesty panemalla päätä pensaaseen.

Presidentinvaalit ovat nyt aluillaan. Lipposessa keskeistä ehdokkaana on, että hän on aidosti kokenut, ja osaamisensa todistanut johtaja. Lipposen hallitusten johdolla Suomi nousi lamasta, taittoi sotien jälkeen pahimman työttömyyden, ja aloitti uuden luvun hyvinvointivaltion rakentamisessa. Lipponen on myös ulkopolitiikan kärkiosaaja. Juuri ulkopolitiikka on presidentin toimivallalle keskeistä. Uskon että jos Kiinan keisari miettisi kenen suomalaisen kanssa keskustella asiantuntevasti maiden suhteista, hänellä tulisi juuri Paavo Lipponen mieleen. Tällaisen ehdokkaan kanssa on ilo tavata ihmisiä!

Blogi