Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Tekoja nuorten puolesta

22. lokakuuta 2012

?Nuorena on vitsa väännettävä?, opastaa vanha sanonta. Se tiivistää ajatuksen, että mikäli aikoo tulla menestyväksi, onnelliseksi ja osaavaksi elämässään, on nuorena jo yritettävä, erehdyttävä, ja tehtävä työtä oman osaamisen eteen. Sanonta on edelleen totta. Kolikolla on kuitenkin kääntöpuolensa. Jos nuorena ei vitsa tule väännetyksi, loppu työura, ja elämä ylipäätään on vaikeaa saada raiteilleen.

Tästä syystä SDP:lle nuorten yhteiskuntatakuu on tärkeä hanke. Olemme kansallisella tasolla halunneet, että jokainen nuori pääsee työ- koulutus- tai muuhun aktiivitoiminnan paikkaan viimeistään kolmen kuukauden kuluttua työttömäksi jäämisestä. Nuorten yhteiskuntatakuu toteutuu. Sitä lähdetään toteuttamaan valtakunnallisin suuntaviivoin ja resurssein. Nuorten yhteiskuntatakuuseen budjetoidaan 60 miljoonaa euroa vuodessa valtion budjetissa 2013 lähtien.

Nyt haluamme viedä tämän tavoitteen toteuttamisen kuntiin. Kunnissa, lähellä nuoria, on paras asiantuntemus siitä, miten nuoret omalla paikkakunnalla saadaan työn tai opiskelunsyrjään kiinni. Siksi olen itsekin yhdessä SDP:n valtuustoryhmän kanssa Kokkolassa aloitteen nuorten yhteiskuntatakuun edistämisestä kuntatasolla.

Me sosialidemokraatit haluamme:
? saada nuorisotakuun kautta jokaiselle nuorelle ammatin ja kosketuksen työelämään
? käynnistää jokaisessa kunnassa tai kuntien yhteistoiminta-alueella nuorisotakuuta koskevan toimenpideohjelman
? edistää vajaakuntoisten ja pitkäaikaistyöttömien työllistymistä
? koota yritykset mukaan nuorten työllistämistalkoisiin

Blogi