Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Tekoja työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta

18. lokakuuta 2012

Me sosialidemokraatit olemme kiteyttäneet tavoitteemme kahteen teemaan.

Ensimmäinen on työ. Työtä on saatava tehdä jokaisen pystyvän. Sillä rahoitetaan perheiden ja yhteiskunnan hyvinvointi. Työn on oltava jokaiselle mielekästä. Työ elämää varten, ei toisinpäin.

Toinen on oikeudenmukaisuus. Taakka yhteisen hyvinvoinnin rakentamisesta, ja toisaalta hyvinvointi itse on jaettava oikeudenmukaisesti.

Kun SDP nousi edelliskeväällä hallitukseen, ryhdyimme tekoihin keskeisten arvojemme puolesta. Huulenheitto ja kaiken vastustaminen sopii yksille, mielikuvamarkkinointi toisille. Työväenpuolueelle sopii tekeminen.

Ajoimme hallitusohjelmaan nuorten yhteiskuntatakuun, ja nyt toteutamme sitä. Vaikeasta taloustilanteesta huolimatta korotimme peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea sadalla eurolla. Vaikka saimme 8 miljardia alijäämäisen budjetin oikeistohallitukselta, teimme talousarviokehykset jotka kääntävät velkaantumisen laskuun. Edistimme sopimisen kulttuuria, ja tuimme raamisopimuksen syntymistä työmarkkinoille. Käänsimme Suomen eurotukilinjaa oikeudenmukaisemmaksi: olemme mukana estämässä Euroopanlaajuista lamaa, mutta tiukennetuin ehdoin. Vaadimme ja saimme Suomen takausosuuksille vakuudet. Vaadimme sijoittajien suurempaa vastuuta kriisimaiden tukemisessa.

Edellä esimerkkejä teoista työn, ja oikeudenmukaisuuden puolesta valtakunnan tasolla. Nyt työn ja oikeudenmukaisuuden linja on vietävä kuntiin.

Blogi