Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Ukrainan kriisi muistuttaa EU:n perustehtävästä

15. maaliskuuta 2014


Euroopan unionin oikeutusta on viime vuosina voimakkaasti kyseenalaistettu. Erityisesti populistinen oikeisto tuntuu syyttävän EU:ta niin kurkkujen muodosta, kuin kansainvälisestä finanssikriisistäkin. Ei juuri ole syntiä, josta sormi ei osoittaisi kohti Brysseliä.

Nyt Euroopan ylle on siis kuitenkin langennut synkkä turvallisuuspoliittinen epävarmuus. Ukrainan kriisi huolettaa meitä kaikkia. Asiasta puhutaan työpaikalla, kahvipöydissä ja kotisohvilla. On selvä, että kaikki haluavat kriisille lopun mahdollisimman pian ja diplomaattisesti.

Kun vajaa vuosi sitten puhuin SDP:n EMU-raportin julkistustilaisuudessa, totesin että Euroopan integraation takaaman pitkän rauhanajan, Pax Romanan, rinnalle tarvitaan vakaata ja jämäkkää talousyhteistyötä, Pax Economicaa, jotta levottomuudet reaalitaloudessa ja rahoitusmarkkinoilla saadaan poistettua.

Nyt kun Euroopan taloudessa on jonkinlaisia, joskin vielä pieniä valon pilkahduksia ja esimerkiksi pankkiunionin rakentamisessakin on edetty, niin perustehtävä taas vuorostaan korostuu. EU on rauhan ja vakauden rakentaja. Tässä tehtävässä se myös nyt nähdään entistä voimakkaammin, kun Euroopan sisällä aseellisen konfliktin vaara on osoittautunut todelliseksi.

SDP järjestää EU-vaalien alla useamman kampanjalauantain, jolloin aina yhden teeman tiimoilta jalkaudumme turuille ja toreille keskustelemaan ja näin innostamaan ihmisiä myös samalla äänestämään tulevissa eurovaaleissa. Tänään puhumme ja kuuntelemme erityisesti viestejä rauhasta.

Tule siis mukaan, rakennetaan yhdessä entistä parempi ja turvallisempi Eurooppa!

Blogi