Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen vastaa Puumalalle

08. huhtikuuta 2019

Tuomo Puumala kirjoitti 4.4. Perhonjokilaakso-lehdessä puolueiden suhtautumisesta 18 maakuntaan. Sosialidemokraatit ovat useaan otteeseen todenneet kannattavansa 18 maakuntaa sekä haluavansa rakentaa tulevan sote-uudistuksen 18 sote-alueen varaan. Keski-Pohjanmaan maakuntaa olemme olleet puolustamassa historian eri vaiheissa ja olimme myös perustamassa 1990-luvulla Keski-Pohjanmaan liittoa. Maakuntaamme ja sen päivystävää keskussairaalaa tulemme puolustamaan myös jatkossa.

Sosiaali- ja terveyspalvelut nousivat esille myös tekemilläni Perhonjokilaakson kuntavierailuilla. Yhteinen viesti oli se, että päivystävän keskussairaalan asema tulee turvata Keski-Pohjanmaalle. Tämä on tärkeä tavoite koko maakuntamme tulevaisuuden kannalta. Samalla kuitenkin kannettiin huolta Soiten palveluiden keskittämisestä sekä mahdollisista uusista säästöistä.

Erityisesti vanhustenpalveluiden osalta viesti oli selvä: on tärkeää, että vanhukset saisivat olla oman kunnan toimintayksikössä, jotta omaisilla olisi helpompi myös käydä heitä katsomassa. Näin voitaisiin myös taata tuttu ympäristö ja henkilökunta.

Myös ikäihmisten ja eläkeläisten toimeentulo nousi vierailuilla esille. Tällä vaalikaudella Sipilän hallituksen tekemät eläkkeiden indeksijäädytykset ovat syöneet eläkkeiden ostovoimaa. SDP on äänestänyt näitä leikkauksia vastaan eduskunnassa ja esittänyt, että indeksikorotukset tehtäisiin normaalisti. Samoin SDP on asettanut tavoitteeksi 100 euron korotuksen pieniin alle 1400 euroa oleviin eläkkeisiin.

On yhteinen arvovalinta huolehtia maamme rakentajasukupolvista.

Blogi