Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Uusi alku

03. syyskuuta 2013

Iso globaali jätti tulee nyt voimalla Suomeen. Suomessa on liiketoimintaa ja osaamista, mikä kiinnostaa ja houkuttelee. Päätös kertoo Microsoftin uskosta langattoman viestinnän osaamiseen ja valmiudesta rakentaa sen varaan. Toivottavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että suomalaisista osaajista pidetään kiinni.

Uuden datakeskuksen perustaminen Suomeen on hieno asia. Tämä arvoltaan 190 miljoonan euron investointi luo tulevaisuudenuskoa toimialalle. Positiivista kehitystä tukisi myös tekemäni esitys datakeskusten sähköveron alentamiseksi, joka on tällä hetkellä komission arvioitavana.

Keväällä teimme jo kehysriihessä päätöksiä ict-sektorin tukemiseksi. Pekka Ala-Pietilän johtaman ICT 2015 - työryhmän esityksiä toteutetaan useita. Suomeen luodaan yhtenäinen sähköisten palveluiden palveluväylä. Perustamme myös kasvurahoitusohjelman pääomasijoitusmarkkinoiden vahvistamiseksi ja panostamme kasvaviin yrityksiin eri kanavia pitkin.

Elämme keskellä suurta rakennemuutosta. Uuden kasvun ruokkimisen ohella olemme hoitaneet rakennemuutostyötä paikallistasolla auttaen ihmisiä kouluttautumaan ja rakentamaan muutosturvalla siltaa työstä toiseen. Uuteen osaamiseen perustuvan kasvuyrittäjyyden edistäminen on nyt entistäkin tärkeämpää.

Vallitsevan toiveikkuuden, mutta samalla epävarmuuden keskellä on syytä vahvasti toivoa, että Nokia taloudellisesti entistä vahvempana pystyisi löytämään uusia kasvun ituja. Yrityksen T&K -toiminta pysyy Suomessa. Toivoa siis on, mutta tarvitaan myös työtä ja onnea.

Blogi