Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Vierailulla Moskovassa

05. huhtikuuta 2013

Samaan aikaan Moskovassa vierailulla oli myös presidentti Tarja Halonen. Hänen ohjelmaansa kuului tapaaminen presidentti Putinin kanssa ja sain kunnian olla mukana tapaamisessa. Näin tapasin Venäjän presidentin ensimmäistä kertaa.

Pisimmät keskusteluni kävin valtiovarainministeri Siluanovin kanssa. Hän valotti minulle kaunistelematta Venäjän taloustilannetta. Venäjän taloushaasteiden edessä hän oli erityisen kiinnostunut kuulemaan, millaisia rakenneuudistuksia Suomessa on toteutettu. Keskustelin hänen kanssaan myös pitkän tovin Suomen koulutusjärjestelmästä.

Venäjän taloudellisista haasteista sain mahdollisuuden keskustella myös Venäjän entisen valtiovarainministerin Aleksei Kudrinin kanssa. Hän toi erityisesti esille huolensa maan talouden energiariippuvuudesta. Venäjän pitäisi löytää öljyn ja kaasun rinnalle uusia talouskasvun lähteitä.

Euroopan tilanteesta pääsin keskustelemaan Venäjän keskuspankin tulevan uuden johtajan Elvira Nabiullinan kanssa. Tapaamisessa nousi esille huoli Euroopan sosiaalisen kriisin syvenemisestä mm. korkean nuorisotyöttömyyden osalta. Niin Suomi kuin Venäjä hyötyisivät siitä, että Euroopassa talouskasvu vahvistuisi ja työllisyys kohenisi.

Pidän Suomen ja Venäjän välistä yhteistyötä erittäin tärkeänä. Vastavuoroisuus maiden välillä, on ainoa kestävä perusta suhteiden kehittämiselle myös tulevaisuudessa.

Blogi