Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Vieraita Ruotsista: socialdemokraterna behövas!

06. huhtikuuta 2011

Yksi tärkeä keskustelussa esille noussut kysymys oli nuorisotyöttömyys. On tärkeää, että nuoren työttömyys katkaistaan heti alkuunsa. Mitä pidempään nuori on työelämän ulkopuolella, sitä vaikeampaa on saada hänet takaisin työhön. SDP:n onkin ottanut tavoitteekseen nuorisotyöllisyyden nollatoleranssin ja tätä tavoitetta myös Ruotsin puheenjohtaja Juholt tuki. Nuorella tulee olla joku paikka yhteiskunnassa, oli se sitten opiskelupaikka, työpaikka tai harjoittelupaikka.

Toinen kysymys josta erityisesti puhuimme, oli verotus. Kannatamme oikeudenmukaista verotusta, jossa verotus määräytyy maksukyvyn mukaan. Rikkaan tulee maksaa veroja enemmän kuin pienituloisen. SDP sanoo siis EI tasaverolle, jossa köyhä ja rikas maksavat saman veroprosentin. Oikeistosta löytyy sympatiaa tasaverojen kuten energiaveron ja arvonlisäveron korotukselle. Tasaveroja ei pidä korottaa. Sen sijaan pääomaverotusta on varaa korottaa ja veromuoto on muutettava progressiiviseksi, kuten ansiotuloverotuskin on.

Sosialidemokraatteja tarvitaan. Ruotsin ja Suomen sosialidemokraateilla on sama perustavoite. Puolustamme pohjoismaista hyvinvointivaltiota. Kaikille kuuluu oikeus työhön ja hyvät peruspalvelut, kuten kunnollinen koulutus ja terveydenhuolto. Juholt totesi hyvin tiedotustilaisuudessa, että nyt meillä täällä olevilla menee hyvin mutta kukaan meistä ei tiedä, vaikka jäisimme huomenna bussin alle. Sen takia tarvitaan hyvinvointivaltiota luomaan turvallisuutta. Apua tulee saada, jos on hätä. Se ei saa olla lompakon paksuudesta kiinni.

Uskon, että tulemme tekemään Håkan Juholtin kanssa hyvää yhteistyötä luotsatessamme pohjoismaista sosialidemokratiaa eteenpäin.

Blogi