Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

URPILAINEN KOKKOLASSA: AMMATTIKORKEAKOULU- OPISKELIJOIDEN TERVEYDENHUOLTO KUNTOON

15. helmikuuta 2010


SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vieraili maanantaina Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa Kokkolassa. Vierailun ohjelmaan kuului tutustuminen ammattikorkeakoulun toimintaan ja ajankohtaisiin asioihin, tapaaminen henkilökunnan edustajien sekä opiskelijoiden kanssa. Urpilainen puhui ammattikorkeakoululla opiskelijoille ajankohtaisesta yhteiskunnallisesta tilanteesta.

- Talouskriisi on muuttumassa entistä pahemmaksi työttömyyskriisiksi. Meillä on Suomessa jo yli 300 000 työtöntä, joista vajaa 40 000 on alle 25-vuotiasta. Nyt on huolehdittava, että jokaiselle työttömälle nuorelle tarjotaan 3kk:n sisään opiskelu-, työ-, tai harjoittelupaikka. Tämän vuoksi olisi perusteltua lisätä erityisesti sosiaali- ja terveysalan aloituspaikkoja, koska niiden palveluiden kysyntä kasvaa koko ajan.

Tapaamisissa nousi esiin useita ajankohtaisia aiheita. Henkilökunnan kanssa tärkeäksi teemaksi nousi ammattikorkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen, jota parhaillaan valmistellaan opetusministeriössä. Ammattikorkeakouluilta on pyydetty esitykset rakenteen uudistamiseksi tämän kevään aikana.

- Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu on ollut esimerkillinen rakenteiden uudistamisessa. Nyt on huolehdittava siitä, että ammattikorkeakoulun ja Kokkolan yliopistokeskuksen yhteistyö jatkuu tiiviinä ja niiden asema turvataan tulevissa uudistuksissa.

Opiskelijatapaamisessa esiin nousi erityisesti opiskelijaterveydenhuoltoon liittyvät kysymykset.

- Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuoltoa ei ole tällä hetkellä järjestetty tasa-arvoisesti yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden välillä. Myös eri paikkakunnilla opiskelevat ammattikorkeakouluopiskelijat saavat palveluita hyvin eri tavalla. Tähän on nopeasti saatava lakimuutos. YHTS:n laajentaminen myös ammattikorkeakoulujen puolelle on yksi vaihtoehto, joka on tutkittava huolella. Toinen vaihtoehto on korvamerkata määrärahat kunnille opiskelijaterveydenhuoltoa varten.

Uutiset