Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

ALUEEN EDUSTAJIEN HOIDETTAVA OMIA HANKKEITA

01. helmikuuta 2008

Joulukuussa eduskunnassa käyty talousarviokäsittely oli ensimmäinen laatuaan. Vaalipiirin omat kansanedustajat eivät äänestäneet alueemme omien hankkeiden puolesta. Rkp:n, kokoomuksen, keskustan ja vihreiden uusi kova puoluekuri ohitti maakunnan asioiden hoidon.

Asia vaatii jatkokeskustelua. Miten viemme eteenpäin maakunnan hankkeita tästä eteenpäin? Jos edes alueen omat edustajat eivät äänestä esimerkiksi liikennehankkeiden puolesta, kuinka niitä saatetaan eduskunnan ja sitä kautta hallituksen asialistoille?

Toisin, kuin Anna-Maja Henriksson (rkp) joulukuun äänestyksistä kirjoitti, eivät Pietarsaaren liikennehankkeet olleet perussuomalaisten aloitteita. Ne olivat vaalipiirin yhteisiä aloitteita, mutta kun hallituspuolueiden kansanedustajat eivät halunneet asioiden puolesta äänestää, SDP, kristilliset ja ps sopivat, että meistä vanhin edustaja ottaa aloitteet nimiinsä.

Nyt pian kevätistuntokauden alkamisen jälkeen pitäisi hallitukselta valmistua liikennepoliittinen selonteko. Jos sieltä puuttuu esimerkiksi Pietarsaaren satamaväylän syventäminen todella korkeasta hyöty-kustannus-suhdeluvusta huolimatta tai satamatie, eivätkö hallituspuolueiden edustajat aio eduskuntakäsittelyssä näitä hankkeita nostaa esille? Hymistelläänkö hallituksen esitys sellaisenaan läpi?!

Demarit ottavat viestit kotivaalipiiristä tosissaan. Alueellemme tärkeät liikennehankkeet on saatava selontekoon. Viimehallituksen liikenneministeri Susanna Huovinen (sd) ja valtiosihteeri Ulpu Iivari (sd) olivat Pietarsaaren kaupungin tapaamisissa kovin myönteisiä alueemme hankkeille. Toivottavasti tuuli ei ole kääntynyt.

Miapetra Kumpula-Natri
kansanedustaja, sd
Pohjanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja

Jutta Urpilainen
kansanedustaja, sd
SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja

Uutiset