Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Aluepolitiikka palautettava terveyspolitiikkaan

05. huhtikuuta 2019

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (SDP) pitää Pohjanmaan maakunnille tärkeänä sitä, että seuraava hallitus palauttaa terveyspolitiikkaan alueellisen tasa-arvon periaatteen. Urpilainen kiersi perjantaina Soinissa, Kuortaneella, Alavudella ja Ähtärissä.

”Hallituksen linja on aiheuttanut lääkäripuutetta, SDP:n linja tuo 1000 uutta lääkäriä ja hoitajaa.”

Urpilaisen mukaan alueellinen tasapuolisuus on kärsinyt myös laajemmin sairaalapalveluissa keskustajohtoisen hallituksen aikana.

– Sosiaali- ja terveysministeriön tuore selvitys osoittaa, miten Sipilän hallitus on epäonnistunut tasapuolisten terveyspalveluiden takaamisessa. Sipilän hallituksen päätösten seurauksena erikoislääkäripula on pahentunut yliopistollisten sairaalapaikkakuntien ulkopuolella. Myös ostopalveluiden käyttö pienissä sairaanhoitopiireissä on kasvanut rekrytointivaikeuksien vuoksi, mikä on aiheuttanut monin paikoin lisäkustannuksia. Samalla palveluiden tarjonta ei enää kaikkialla vastaa väestön tarpeita. Suunnan on muututtava seuraavan hallituksen aloittaessa, vaatii SDP:n kansanedustaja Jutta Urpilainen.

– Laadukkailla ja toimivilla terveyspalveluilla on valtava merkitys eri alueiden ja paikkakuntien elinvoimaisuudelle. SDP on esittänyt 1000 uutta lääkäriä ja hoitajaa hoitojonojen purkamiseksi ja hoitoon pääsyn parantamiseksi kautta Suomen, Urpilainen toteaa.

”Tervetuloa, Rinne!”

Urpilaisen mukaan Juha Sipilän (kesk) hallituksen keskittämispolitiikan symboli on ollut Vaasan keskussairaalan laajan päivystyksen evääminen.

– On hienoa, että huomenna alueella vieraileva puheenjohtaja Antti Rinne on ottanut selkeän linjan alueemme puolesta. Tämä viesti on tervetullut, Urpilainen toteaa.

Uutiset