Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Ilkka Taipaleelta resepti köyhyyden poistamiseksi

03. helmikuuta 2011

Joukkolääketieteen dosentti Ilkka Taipale luovutti torstaina sosialidemokraattien puheenjohtajalle Jutta Urpilaiselle joukon ehdotuksia köyhyyden puolittamiseksi Suomesta vuoteen 2015 mennessä. Työväen Sivistysliiton tiloissa järjestetyssä luovutustilaisuudessa Taipale kävi lyhyesti läpi keskeisimpiä esityksiä.

Taipaleen mukaan Suomi on nyt joko jako- tai jakaantumispisteessä.
? Maailmaa kiinnostaa pohjoismainen hyvinvointivaltio Suomi, jonka varjopuolia meidän on nyt aika korjata ja hyvät puolet on syytä kiireesti turvata. Toteuttakaamme YK:n tavoite köyhyyden puolittamisesta oman kansamme parissa malliksi koko kehittyneelle maailmalle.

Taipale teki esityksensä SDP:lle ja sen kautta koko maalle vuoden 2010 aikana.
? Esityksen pääkohteena ovat olleet lapsiperheet, nuoret, yksinäiset perheettömät sekä köyhät eläkeläiset, mutta ennen kaikkea ne, joiden tulot ovat jääneet alle 40 prosenttiin ihmisten keskituloista.

Kaikkiaan Taipaleen esityksessä on 31 ehdotusta. Osa ehdotuksista on jo sosialidemokraattien aiemmin esittämiä, kuten ajatus maksuttomasta päivähoidosta. Taipale ehdottaa myös mm. perusterveydenhuollon maksukaton poistamista, opintotuen sitomista indeksiin sekä keikkasetelijärjestelmän käyttöönottoa.

Uutiset