Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

JUTTA URPILAINEN MAAKUNTAVALTUUSTON JOHTOON

21. marraskuuta 2007

Keski-Pohjanmaan maakuntavaltuusto valitsi keskiviikkoiltana uudeksi puheenjohtajakseen kansanedustaja Jutta Urpilaisen (sd). Hän seuraa tehtävässä Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävään keskittyvää Roy Sabelia (sd).

Urpilainen kiitti valtuustoa Roy Sabelin puheenjohtajakauden tuloksista.

- Valtuusto on hyväksynyt vuosille 2007-2010 hyvän maakuntaohjelman. Sen avainteemat ovat tärkeitä Keski-Pohjanmaalle - eli osaaminen, yrittäjyys, houkutteleva asuinympäristö ja toimivat liikenneyhteydet. Näiden edistämiseen on helppo sitoutua, Urpilainen
totesi puheessaan Keski-Pohjanmaan liiton valtuutetuille.

Maakuntavaltuuston päätehtävänä on Urpilaisen mielestä alueemme kehittämistyö.

- Itselläni on tässä työssä kolme tärkeää periaatetta. Ensinnäkin Keski-Pohjanmaan tulee kehittää sekä vetovoimaista maakuntakeskusta että elinvoimaista maaseutua. Toiseksi pienenä maakuntana yhteistyö yli maakuntarajojen on meille elintärkeää. Kalajokilaakson lisäksi uusi aloite Pietarsaaren suuntaan on tärkeä. Kolmanneksi maakunnan edunvalvonnasta on pidettävä huolta. Tähän työhön on valjastettava maakunnan kaikki voimat. Tässä uudetkin aloitteet ovat mielestäni tervetulleita, Urpilainen arvioi.

Urpilainen näkee haasteena maakunnan säilymisen itsenäisenä.

- On rehellisesti tunnustettava, että hallituksen käynnistämä aluehallintouudistus tähtää myös maakuntien määrän vähentämiseen. Keski-Pohjanmaan kaltaisen pienen maakunnan on pidettävä puolensa. Voimamme on yhteenhiileen puhaltamisessa ja rajat ylittävässä yhteistyössä. Sen varassa voimme rakentaa tulevaisuutta luottavaisin mielin, Urpilainen uskoo.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen, puh. 050 511 3059


Uutiset