Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Kansanedustaja Urpilainen Pietarsaaressa: Eriarvoisuuden kasvu on otettava vakavasti

24. marraskuuta 2018

SDP:n kansanedustaja Jutta Urpilainen piti poliittisen tilannekatsauksen Pohjanmaan Sosidalidemokraattien piirikokouksessa Pietarsaaressa lauantaina.

Urpilainen otti puheessaan kantaa oikeistopopulismin nousuun Euroopassa.

- Globalisaatio on tuonut paljon hyvää kehitystä mutta samalla sillä on ollut myös kielteisiä vaikutuksia. Yksi esimerkki tästä on eriarvoisuuden kasvu. Tämä on osaltaan luonut maaperää oikeistopopulismin kannatuksen kasvuun niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa. Ihmisten huoli työstä ja toimeentulosta on otettava vakavasti, totesi Urpilainen, joka on johtanut SDP:n globalisaatioasiakirjan valmistelua.

- Eriarvoisuus ja tuloerot ovat kasvaneet myös Suomessa. Sipilän hallitus on leikannut sosiaaliturvasta mutta samalla toteuttanut mittavat veronkevennykset velkarahalla. Vaikka työllisyys on kehittynyt myönteisesti, on työttömänä edelleen reilut parisataatuhatta ihmistä. SDP:n viesti on, että kasvu kuuluu kaikille. Yhteiskunnan eheydestä on huolehdittava ja se edellyttää uudistuksia, vaati Urpilainen.

TURVAA JA TOIVOA

SDP julkaisi viime viikolla oman vaihtoehtobudjettinsa, jossa esitetään viittä isoa uudistusta. Urpilainen kävi läpi puheessaan viisi seuraavalla vaalikaudella tarvittavaa uudistusta:

1) Oppivelvollisuutta on pidennettävä, jotta kaikki nuoret saavat peruskoulun jälkeen toisen asteen tutkinnon. Tämä edistää heidän työllistymistään.

2) Varhaiskasvatuksen ryhmäkokoja on pienennettävä, jotta aikuisilla olisi mahdollisuus huomioida lasten tarpeet.

3) Perhevapaauudistus on tehtävä, jotta vastuu vanhemmuudesta voitaisiin jakaa perheissä tasaisemmin.

4) Sosiaaliturva on uudistettava, jotta voitaisiin paremmin huomioida pätkä- ja silpputyötä tekevien tilanne ja parantaa pienituloisimpien asemaa.

5) Verotusta on kehitettävä vastaamaan paremmin veronmaksukykyä. Verotuksen on oltava oikeudenmukaista.

SDP:n vaalipiirin näkökulmasta seuraavissa eduskuntavaaleissa on Vaasan vaalipiirin näkökulmasta monta tärkeää edunvalvonta-asiaa, muistutti Urpilainen.

Koulutuksen rooli on keskeinen myös alueemme kilpailykyvyn kannalta. Liikenneyhteydet ovat talouden verisuonisto, niinpä niiden kunnosta on pidettävä huolta. Sosiaali-ja terveydenhuollon palvelut on hyvinvointivaltion kivijalka.

Sdp:llä on tarjolla hyvä vaihtoehto eduskuntavaaleissa, lähdemme innolla mutta nöyrillä mielin hakemaan kansalta luottamusta, Urpilainen päätti puheensa.

Lisätietoa: Jutta Urpilainen p. 050 511 3059

Uutiset