Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

KANSANEDUSTAJANA ALUEEMME ASIALLA

17. maaliskuuta 2007


Meiltä kansanedustajilta on kysytty, mitä olemme saaneet aikaan alueemme hyväksi. Viimeksi tätä "avoimuutta vaalikauden puuhailuihin" peräänkuulutti Paavo Lassila (Kp 12.3.). Minulle tällainen avoimuus sopii erittäin hyvin, vaikka itsensä "mainostaminen" ei oikein keskipohjalaiseen luonteeseen istukaan. Työlistani on ollut pitkä, mutta pyrin vastaamaan lyhyesti. Kansanedustajana olen kokenut tärkeäksi tehtäväksi tukea alueemme työllisyyttä. Olen yhdessä alueemme toimijoiden kanssa edistänyt elinkeinoelämällemme tärkeitä liikenne- ja osaamishankkeita.

Työn alla on ollut tie- ja rakennushankkeita niin Kokkolassa, Pietarsaaressa kuin ympäri maakuntaa Perhoa myöten. Yksi konkreettinen saavutuksemme oli Kokkolan satamatie, jonka liikenneministeri Luhtanen (sd) sisällytti hallituksen ns. terminaalipakettiin. Myös alueen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämisessä olen ollut mukana yhteistyössä ammattikorkeakoulun ja yliopistokeskuksen kanssa. Esimerkiksi talousarvioaloitteeni johti yliopistokeskuksen merkittävään lisärahoitukseen. Myös valtion työpaikkojen säilymistä alueellamme olen halunnut puolustaa: viimeisin esimerkki oli oikeusministeri Luhtasen päätös itsenäisen ulosottopiirimme säilyttämisestä. Nämä ovat esimerkkejä tuloksista, jotka ovat edellyttäneet paljon työtä yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Tästä yhteistyöstä haluan kiittää - ja sitä haluan myös jatkaa.

Minulta kysyttiin myös: missä olin silloin, kun lohtajalaiset taistelivat armeijaa vastaan Vattajasta? Vastaus on: heidän rinnallaan. Perehdyin asiaan huolella mm. tapaamalla lohtajalaisia ja keskustelemalla puolustusvoimien sekä puolustusministeriön virkamiesten kanssa useaan otteeseen. Kirjelmöin asiasta myös sekä ympäristöministerille että puolustusministerille. Tiiviissä yhteydessä paikallisten ihmisten ja luottamushenkilöiden kanssa olen yrittänyt vaikuttaa asiaan, mutta armeijan ja puolustusministeriön peruslinjaa ei kuitenkaan onnistuttu muuttamaan. SDP:n ministeriryhmän linjauksen jälkeen puolustusministeriö myöntyi siihen, että ympäristöselvityksen tekeminen ja Ohtakarin aseman turvaaminen kirjattiin päätösesitykseen.

Olen halunnut pitää tiivistä yhteyttä alueemme ihmisiin ja nostaa eduskunnassa esille niitä epäkohtia, jotka alueemme ihmisillä on. Tätä työtä haluan jatkaa. Kuntauudistuksessa tulee turvata peruspalvelujen säilyminen lähellä ihmistä myös maaseudulla. Tulevassa aluehallintouudistuksessa haluan puolustaa itsenäistä maakuntaa, omaa keskussairaalaa sekä valtion palvelujen ja päätösvallan säilymistä alueellamme.

Jutta Urpilainen (sd)
kansanedustaja

Uutiset