Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen: Keski-Pohjanmaan korkeakouluja kehitettävä

08. huhtikuuta 2015

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) pitää tärkeänä, että Keski-Pohjanmaan koulutus- ja tutkimuspalveluja kehitetään, koska menestyvä yritystoiminta ja työllisyys perustuu korkeaan osaamiseen.

- Eduskuntatyössäni olen tehnyt tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen kanssa. On ollut tärkeää, että yliopistokeskuksemme saatiin pysyvän rahoituksen piiriin. Myös tällä vaalikaudella ammattikorkeakoulumme vakinaistettiin, kun valtioneuvostossa myönsimme Centrialle pysyvän toimiluvan. Pienten maakuntien ammattikorkeakoulut ovat olleet uhan alla, mutta esityksestämme jo hallitusohjelmassa linjasimme, että jokaisessa maakunnassa säilyy korkeakoulu. Myös seuraavan hallituksen pitäisi tukea maakuntien kettämistä turvaamalla jokaiseen maakuntaan korkeakoulu, jatkaa Urpilainen.

Ammattikorkeakoulun, yliopistokeskuksen ja Ketekin työ kemianteknologian alueella on ollut hyvä esimerkki siitä, kuinka korkeakoulujen toiminta palvelee nimenomaan alueen kehittämistä ja työllisyyttä.

- Käynnissä oleva selvitys Kokkolan biovoimalahankkeesta on esimerkki korkeakoulujen roolista uusien investointien kehittämisessä. Valtion tukea näille hankkeille tulee jatkaa, Urpilainen toteaa.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen p. 050 511 3059

Uutiset