Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Kulttuurikoulutus säilyy Keski-Pohjanmaalla

30. maaliskuuta 2012

Vaikka koko maassa on niin valtiontalouden kuin nuorten ikäluokkien pienenemisen johdosta perusteltua vähentää ammattikorkeakoulutuksen aloituspaikkoja, säilyy ammattikorkeakoulutus korkealla tasolla.

Näin myös omassa maakunnassamme, jossa nuorilla on hyvät mahdollisuudet kouluttautua, vaikka aloituspaikkoja nyt joudutaankin supistamaan, sanoo SDP:n puheenjohtaja, kokkolalainen kansanedustaja Jutta Urpilainen.

Urpilainen näkee kulttuurikoulutuksen säilyttämisen Keski-Pohjanmaalla myönteisenä asiana. Opetus- ja kulttuuriministeriön alkuperäisessä esityksessä (5.10.2011) kulttuurikoulutuksen paikkamäärät oli laskettu nollaan.

- Opetusministeri kuunteli kuitenkin alueen perusteluja vahvasta tarpeesta kulttuurikoulutuksen jatkamiseksi ja alueelle jääkin nyt 20 aloituspaikkaa, Urpilainen sanoo.

Urpilainen pitää myös hyvänä, että opetus- ja kulttuuriministeriö vähensi aloituspaikkoja suunniteltua vähemmän. Keski- Pohjanmaan Ammattikorkeakoulun aloituspaikkaleikkaus toteutuu huomattavasti Opetus- ja kulttuuriministeriön alkuperäistä esitystä miedompana. 160 aloituspaikan sijaan leikataan 130 paikkaa.

- Ymmärrän, että monet alueen toimijat olisivat mieluiten nähneet Keski-Pohjanmaalla täysin muuttumattoman aloituspaikkatilanteen. Mutta kun maasta leikataan yhteensä 2030 aloituspaikkaa, lienee selvää, että tämän oli näyttävä jotenkin myös Keski-Pohjanmaalla, jatkaa Urpilainen.

- Olennaista on jatkoa ajatellen toimia niin, että voimme säilyttää itsenäisen ammattikorkeakoulun. Tätä ei voi ottaa itsestään selvyytenä. Koenkin, että on viisasta hakeutua tiiviimpään yhteistyöhän sekä Seinäjoen että Vaasan Ammattikorkeakoulujen kanssa. Tällaista yhteistyötä ministeriökin on jo pidempään edellyttänyt, Urpilainen toteaa.

Uutiset