Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Lasten ja vanhusten lähipalveluiden mallimaakunnaksi

01. lokakuuta 2012

Urpilaisen tavoite Keski-Pohjanmaalle:
Lasten ja vanhusten lähipalveluiden mallimaakunta


Valtiovarainministeri, SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen tutustui maanantaina lapsiperheiden ja ikäihmisten lähipalveluihin Keski-Pohjanmaalla. Ohjelmassa oli esillä koulu, päiväkoti, vanhusten kotihoito ja omaishoito.

Urpilainen esitti alueen kuntapäättäjille haasteen: tehdään yhdessä Keski-Pohjanmaasta lasten ja vanhusten lähipalveluiden mallimaakunta.

- Kokkola osoittaa, että kuntaliitokset eivät ole lähipalveluiden esteenä. Kälviän Ruotsalossa uusi päiväkoti ja samoissa tiloissa toimiva koulu olivat esimerkkejä siitä, kuinka lähipalveluita kehitetään myös Kokkolan uusissa kaupunginosissa. Myös Ullavan kokemukset vanhuspalvelujen kehittämisestä loi uskoa siihen, että uusi Kokkola haluaa turvata lähipalvelut eri kaupunginosissa.

Kansalaistapaamisessa Koivutuvalla oli esillä lähipalveluiden Koivuhaan palvelukeskuksen malli.

- Koulu, kirjasto, lastentarha, terveysasema, neuvola ja hammashoitola sopivat hyvin saman katon alle. On hyvä, että lähipalveluiden koottua tarjontaa kehitetään myös Isonkylän uuteen koulurakennukseen.

Urpilainen teki yritysvierailut Besthallissa Kälviällä ja Eskopuussa Kannuksessa. Hänen mukaansa erityisesti elinkeinopolitiikassa tarvitaan kuntayhteistyötä.

- Samalla työssäkäyntialueella on luontevaa edistää yritystoimintaa ja työllisyyttä yhdessä. Yhteistyön tiivistäminen myös Pietarsaaren seudun kanssa on luontevaa, Urpilainen totesi.

Uutiset