Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

SDP SUOMEN JOHTAVAKSI TULEVAISUUSPUOLUEEKSI

01. toukokuuta 2007

TIEDOTE 1.5.2007

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jutta Urpilainen Kokkolassa SDP:n vappujuhlassa:
SDP SUOMEN JOHTAVAKSI TULEVAISUUSPUOLUEEKSI

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jutta Urpilaisen mukaan Vanhasen hallituksen budjetti- ja verolinjaukset merkitsevät isoa tulonsiirtoa rikkaille.

- Hallitus ei osoita kunnille riittävästi rahaa ikäihmisten, sairaiden, vammaisten, perheiden sekä lasten palveluihin. Samaan aikaan veropolitiikassa hallitus on valinnut varakkaita suosivan linjan. Suurin eriarvoisuutta lisäävä veroratkaisu on perintöveron poisto Suomen kaikkein varakkaimmalta joukolta. Kun kaikki työnantajien vaatimukset sisällytettiin jo hallitusohjelmaan, hallituksella ei näytä olevan mitään "tupo-porkkanoita" elinkeinoelämälle. Edessä oleva liittokierros ei lupaa hyvää myöskään palkkatasa-arvon edistämiselle, Urpilainen sanoi.

Urpilaisen mukaan Vanhasen porvarihallituksen ohjelmassa ei vastata Suomen tulevaisuuden haasteisiin. Erityisesti hallituksen työllisyystavoite ja ikääntymisen haasteet on käsitelty ohjelmassa ohuesti.

- Meidän tulee asettaa tavoitteeksi, että teemme SDP:stä Suomen johtavan tulevaisuuspuolueen. Yhteiskuntaa uudistavan kansanliikkeen, joka uskoo ihmisten väliseen tasa-arvoon ja vastuuseen ympäristöstä. Sellaiselle liikkeelle on kysyntää. Kaikilla poliittisilla liikkeillä on aika samanlaiset näkemykset tulevaisuuden haasteista, mutta keinot niihin vastaamiseksi eroaa suuresti. Meidän sosialidemokraattien tehtävä on haastaa oikeistopuolueiden tekemät arvovalinnat ja esittää rakentavasti oma vaihtoehtomme. Seuraava puoluekokous voisi päättää erillisen tulevaisuusohjelman laatimisesta, Urpilainen ehdottaa.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen, puh. 050 511 3059

Uutiset