Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii tulevaisuusinvestointeja

06. elokuuta 2008

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mukaan SDP haluaa yhdistää vastuullisen talouspolitiikan ja riittävät investoinnit tulevaisuuteen. Hän antoi ensikommenttinsa hallituksen talouspolitiikasta ja budjettivalmistelusta Naantalissa Ylen TV-uutisille.

Puheenjohtaja Urpilaisen mukaan on epävarmaa, kuinka suuri talouden taantuma on tulossa. Riski ylioptimismiin on suuri kansainvälisen talouskehityksen ollessa heikkoa, vaikkei lamaa kannatakaan manata. Hallituksen talouspolitiikka ei riittävällä tavalla varaudu talouden taantumiseen. Nyt tarvitaan taloudellisesti tehokkaita sekä sosiaalisesti oikeudenmukaisia toimia.

?Veropolitiikassa avainsana on kohdentaminen. Pieni- ja keskituloisten verotuksen keventäminen on perusteltu valinta talouden taantumisen vuoksi. Veronkevennykset menevät heillä varmimmin kulutukseen ja talouden piristämiseen. Toisaalta hintojen nousun vuoksi he tarvitsevat eniten ostovoiman vahvistamista. Nyt suurituloiset ovat saamassa moninkertaisen euromääräisen hyödyn.?

Urpilaisen mukaan globalisaatio, ikääntyminen ja ilmastonmuutos ovat aikamme suurhaasteita, jotka edellyttävät investointeja osaamiseen, palveluihin ja joukkoliikenteeseen.

?Tärkeintä on lisätä koulutus- ja hyvinvointipanostuksia kunnille. Ensi vuodesta alkaen kuntien menot ovat kasvamassa selvästi tuloja nopeammin. Talouden taantuessa tilanne saattaa kärjistyä entisestään. SDP:n viestiä lapsiperheiden ja ikäihmisten palveluiden parantamisesta ei ole kuultu. Tulevaisuusinvestointien osalta odotan hallituksen budjettiriiheltä linjanmuutosta.?

Urpilainen esitti ensikommenttejaan budjettivalmistelusta Naantalissa ja totesi puolueen ja eduskuntaryhmän kesäkokousten tarkentavan SDP:n budjettinäkemyksiä. Lomalta palattuaan Urpilainen kävi ensikäynnillä tasavallan presidentin luona. Kyseessä on tasavallan presidentin perinne tavata eri puolueiden uusia puheenjohtajia.

Uutiset