Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Seinäjoki-Oulu-radan perusparannus seuraavan hallituksen avainhanke

21. helmikuuta 2011


Kansanedustaja, puoluejohtaja Jutta Urpilainen haluaa olla seuraavassa hallituksessa vahvistamassa työllisyyttä investoinneilla, joihin kuuluu myös raideyhteyksien parantaminen. Urpilainen paljasti vieraillessaan maanantaina Ylivieskassa ja Kalajoella, että SDP:lle yksi avainhankkeista olisi Seinäjoki-Oulu-radan perusparannuksen loppuun saattaminen.

- Hankkeen valmistuminen edellyttää merkittävää budjettirahoitusta tulevina vuosina. Nykyisen hallituksen kehyksissä ei ole varauduttu tähän käytännössä lainkaan. Tähän on saatava muutos. Raideyhteyksien parantaminen on ensiarvoisen tärkeää niin ilmastotavoitteiden kuin aluepolitiikan kannalta. Päärata on Suomen valtasuoni, jossa ihmisten ja tavaroiden on päästävä liikkumaan.

- Mikäli rahoitusta ei turvata, rataosan kapasiteettiongelmat ja routaongelmat Kokkolan pohjoispuolella jatkuvat. Samalla perusparannuksen hyödyt, kuten lyhyemmät henkilöliikenteen matka-ajat ja tavaraliikenteen parantunut kilpailukyky, jäävät toteutumatta. Valtiontalouden tarkastusvirasto on arvioinut, että hankkeen viivästymisestä aiheutuisi jopa 200 miljoonan euron yhteiskunnalliset tappiot.

Urpilaisen mukaan Suomi tarvitsee myös tasokorotuksen liikenteen rahoitukseen ja ylläpitoon. Hän kertoi Ylivieskassa ja Kalajoella myös laajemmin SDP:n talousohjelmasta ?työn ja oikeudenmukaisuuden puolesta?.

Uutiset