Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

TERVEYSPALVELUT TURVATTAVA KOKO MAAKUNNASSA

22. helmikuuta 2007Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) puhui torstaina Toholammilla järjestetyssä terveydenhuollon tulevaisuutta käsitelleessä keskustelutilaisuudessa.

Sairaanhoitopiirin varapuheenjohtajana Urpilainen pitää tärkeänä, että Keski-Pohjanmaalla säilyy oma keskussairaala. Perusterveydenhuollossa hän näki kolme keskeistä haastetta: palvelujen saatavuus lähellä ihmistä, henkilökunnan riittävyys sekä lääkekustannuksen kasvu.

"Paras-hankkeen myötä Keski-Pohjanmaallakin on tarkasteltava sosiaali- ja perusterveydenhuollon palvelurakennetta. Asiaa on tarkasteltava ihmisten lähtökohdista ja tarpeista, ei hallintorakenteiden. Tärkeintä on huolehtia siitä, että palvelut ovat saatavilla laadukkaasti ja kattavasti kaikkialla maakunnassa myös tulevaisuudessa", totesi Jutta Urpilainen.

Urpilainen toivoi myös keskustelua terveyskeskusten toiminnan kehittämisestä. Hänen mielestään on tärkeä huolehtia siitä, että lääkärit ja hoitohenkilökunta haluavat työskennellä julkisella sektorilla ja myös perusterveydenhuollossa.

Uutiset