Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Tiedote: Urpilainen toivoo Kokkolan vanhasta kaupungista matkailukohdetta

14. elokuuta 2018

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) puhui tiistaina Kalajoella Teetä ja wanhoja taloja -tilaisuudessa yhdessä Helena Petäistön kanssa.

Urpilainen kertoi olevansa ylpeä kotikaupunkinsa Kokkolan historiasta. Urpilaisen mukaan se on kiinnostava merestä nousseena kaupunkina", jossa Chydeniuksen pappila ja kirkonmäki sijaitsivat alunperin veden piirittämällä saarella, mitä on vaikea tänä päivänä uskoa.

Urpilainen on kovin kiitollinen, että vanhan kaupungin puutaloaluetta ehditty 1960-luvulla purkaa uudisrakentamisen tieltä, vaikka kaupunginvaltuusto olikin jo ehtinyt tehdä asiasta päätöksen.

- Vaikka vanhoja rakennuksia on eri puolilla keskustan aluetta, on ns. Vanha kaupunki eli Neristan - alakaupunki - kuitenkin paras tapa kokea Kokkolan historia. Neristan on rakentunut vuoden 1665 asemakaavaan perustuen. Asun itse tällä hetkellä vanhan kaupungin laidalla niin, että ikkunoistamme näkyy 1837 rakennettu Carl Ludvig Engelin suunnittelema raatihuone.

Urpilainen haluaisi jatkaa Kokkolan vanhan kaupungin elävöittämistä ja kehittää sitä myös matkailukohteena.

- Olemme Kokkolassa halunneet säilyttää vanhan kaupungin elävänä puumiljöönä, joka huomioi myös alueen historiallisen taustan. Tämä on ollut merkittävä kulttuurihistoriallinen päätös. Olen iloinen siitä, että viime vuosikymmenen aikana vanhaan kaupunkiin on tullut entistä enemmän myös palveluita ja tapahtumia, jolloin ihmiset voivat nauttia sen tunnelmasta. Jos sitä vertaa Raumaan tai Porvooseen, on turistien määrä ihan toisenlainen. Tässä on mielestäni mahdollisuus myös Kokkolalle nostaa vanhan kaupungin profiilia entisestään, visioi Urpilainen, joka esitteli Kokkolan vanhaa kaupunkia viimeksi presidentti Tarja Haloselle.


Uutiset