Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Tukea lapsiperheille

01. maaliskuuta 2011

Lapsiperheet tarvitsevat hyvinvointiyhteiskuntamme palveluja. Perheiden arkeen kuuluvat niin neuvolat, päiväkodit, koulut, terveyskeskukset kuin sairaalat. Myös vanhainkodit ovat tärkeitä, kun niihin voi luottaa isovanhempien hoidossa. Näiden palvelujen kehittäminen edellyttää riittävästi verotuloja.

Tämän vuoksi SDP:n julkistamassa ohjelmassa pyritään vahvaan valtiontalouteen. Jos nykyisellä ylisuurten veronkevennysten linjalla jatkettaisiin, edessä olisi palvelujen heikentäminen. Siksi suurten pääomien verotusta tulee nostaa ja tehdä menosäästöjä elinkeinotuista ja asehankinnoista. Näin haluamme estää perusturvaleikkaukset ja työeläkeleikkaukset.

Minusta tämä ei kuitenkaan riitä. Olen kuitenkin puolustanut sellaista linjaa, että lapsiperheiden toimeentulon parantamiseen on löydyttävä uusia lääkkeitä.

Tämän vuoksi esitin SDP:n puheenjohtajapäivillä, että lapsilisät tukisivat myös pienituloisia - eli lapsilisät eivät jatkossa pienentäisi toimeentulotukea. Tämä on tärkeä uudistus köyhien lapsiperheiden hyväksi. Tämän lisäksi olen jo aiemmin esittänyt, että lapsiperheiden ja työttömien minimipäivärahoihin tehtäisiin 100 euron korotus. Lapsiköyhyyden torjumisessa on kyse perusarvoista.

Myös keskituloisissa lapsiperheissä talous on tiukalla. Tämän vuoksi ilmoitin Ylen ykkösaamussa, että seuraavalla vaalikaudella tulisi harkita lapsivähennystä. Se tulisi toteuttaa verovähennyksenä suoraan verosta, jotta se olisi sosiaalisesti oikeudenmukainen.

Myös eläkeläiset kantavat huolta lastenlastensa hyvinvoinnista. Entisenä opettajana koen, että lapset ovat meidän yhteinen asiamme. Valitaan yhdessä lisää turvaa lapsiperheille.


Uutiset