Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen ja Ihalainen: Työtä nuorille ja harmaa talous kuriin

09. huhtikuuta 2015


Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) ja työministeri Lauri Ihalainen (sd) olivat tavattavissa torstaina Kannuksessa ja palkansaajalounaalla Kokkolassa. He pitävät tärkeänä jatkaa tällä vaalikaudella käyttöönotettua nuorisotakuuta, jonka tavoitteena katkaista nuorten työttömyys kolmen kuukauden sisällä.

- Hyviä uutisia ovat mm. se, että nuorten pitkäaikaistyöttömien määrä on vähentynyt ja etsivän nuorisotyön tavoittamien nuorten määrä on kasvanut. Myös yhä useampi nuori on jatkanut koulutusta peruskoulun jälkeen, ja nuorten työpajatoimintaan osallistuvien nuorten määrä on tasaisessa kasvussa, Urpilainen toteaa.

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) ja Lauri Ihalainen (sd) muistuttavat, että harmaa talous heikentää miljardeilla hyvinvointivaltion rahoituspohjaa, haittaa tervettä yritystoimintaa ja heikentää palkansaajan asemaa.

- Valtiovarainministerinä tein hyvää yhteistyötä työministerin kanssa harmaan talouden ja veronkierron torjunnassa. Yrityksiä on ohjattu valitsemaan velvoitteensa hoitavia yhteistyökumppaneita. Työntekijöille on luotu keinoja saada lain ja työehtosopimusten mukainen palkkansa, harmaan talouden ministerityöryhmän entinen puheenjohtaja kertoo.

Esimerkiksi palkanmaksu pankkiin, kuitinantovelvollisuus sekä rakennusalalla käyttöön otettu henkilökohtainen veronumero ovat olleet toimivia työkaluja.

- Seuraavassa hallitusohjelmassa on jatkettava harmaan talouden ja veronkierron torjunnan ohjelmaa. Esimerkiksi henkilökohtaista veronumeroa voisi laajentaa eräille muille aloille, Urpilainen toteaa.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen p. 050 511 3059

Uutiset