Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen Ähtärissä: Oikeudenmukaisuus kunniaan

14. lokakuuta 2015

SDP:n kansanedustaja, puolueen entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen vieraili keskiviikkona Ähtärissä. Hän osallistui Pohjanmaan Sosialidemokraattisen piirin tulevaisuusiltaan, jossa pohdittiin Kuusiokunnan demareiden kanssa tulevaisuuskysymyksiä.

- Sosialidemokraattinen liike on ollut turvallisuusliike. Tässä ajassa on paljon epävarmuutta ja jopa pelkoa. Siksi SDP:n tehtävä on luoda ihmisille uskoa ja turvaa tulevaisuuteen.

Esimerkkeinä epävarmuutta synnyttävistä ilmiöistä Urpilainen mainitsi kolme ajankohtaista asiaa.

- Kansainvaellus Euroopassa asettaa kaikki Euroopan maat uuteen tilanteeseen. On ymmärrettävää, että se herättää pelkoja myös Suomessa. Hädänalaisia on autettava mutta samalla huolehdittava siitä, että maahanmuuttajien kotouttaminen onnistuu mahdollisimman hyvin, Urpilainen toteaa.

- Toisena turvattomuutta herättää kärjistynyt työmarkkinatilanne. Olisi Suomen etu, että työmarkkinaosapuolet kykenesivät sopimaan uudistuksista, joilla parannetaan Suomen kilpailukykyä. Jos hallitus vie pakkolainsäädännön voimaan, on luvassa kylmä ja levoton työmarkkinatalvi. Se ei ole todellakaan Suomen etu, painotti Urpilainen.

- Myös hallituksen talouspäätökset huolettavat kansalaisia. Valtion velkaantumista tulee hillitä, siitä olemme samaa mieltä. Sen sijaan keinoista, joita hallitus käyttää, emme ole, sanoo Urpilainen.

Urpilaisen mukaan viime vaalikaudella hillittiin velkaantumista yli 6000 miljoonalla eurolla, joista reilu puolet tehtiin menosäästöillä ja vajaa puolet veronkorotuksilla. Sen lisäksi parannettiin mm. perusturvaa yli 100 eurolla kuukaudessa. Viime vaalikauden vero- ja tukipäätöksien johdosta tuloerot Suomessa kapenivat. Valitettavasti Sipilän hallitus on valinnut toisen tien, jossa heikompiosaisten asemaa entisestään heikennetään kuten eläkeläisten asumistuen leikkaus tekee. Sipilän politiikan seurauksena tuloerot ja eriarvoisuus Suomessa kasvaa. Tämä osoittaakin Urpilaisen mukaan sen, miten politiikassa tehdään arvovalintoja ja puolueiden välillä on eroja.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen p. 050 511 3059

Uutiset