Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

URPILAINEN ARVOSTELEE SARKOMAAN TAIDEYLIOPISTOMALLIA

29. tammikuuta 2008

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jutta Urpilainen moittii opetusministeri Sari Sarkomaan (kok) taideyliopistomallia joidenkin taidealojen syrjinnästä ja epäjohdonmukaisuudesta. Urpilainen valmistelee SDP:n kantaa innovaatioyliopistoon.

- En ymmärrä sitä, että ministeri ei kelpuuta Taideteollisen korkeakoulun elokuvakoulutusta taideyliopistoon vaan ajaa sitä uuteen innovaatioyliopistoon. Eikö elokuvataide olekaan taidetta, kun ministeri ei halua sitä taideyliopistoon. On myös oikeutettua kysyä, eikö lavastustaiteen siirtäminen teatterikoulutuksen yhteyteen edistäisi aitoa synergiaa, Urpilainen haastaa.

Urpilainen harmittelee, ettei ministerillä ole rohkeutta esittää Taideteollisen korkeakoulun perusteltua jakamista.

- Helsinkiläisministerin rohkeuden puute taitaa liittyä aluepolitiikkaan. Helsinkiläisen korkeakoulukokonaisuuden pilkkominen on arka asia. Näyttelijäkoulutuksen irrottamista Tampereen yliopistosta uuteen taideyliopistoon ei kuitenkaan tunnontuskat näytä estävän, Urpilainen toteaa.

Sinänsä Urpilainen uskoo taideyliopistojen yhteistyön hyötyihin. Hän uskoo, että yhdessä pienet taideyliopistot voisivat vapauttaa voimavaroja itse taiteen kehittämiseen ja ajaa paremmin taiteen etuja.

- Taideyliopiston yhteinen kansleri voisi olla todellinen taiteen edunvalvoja. Yhteistyössä ei saa kuitenkaan ajautua sisällöllisen pakkosynergian hakemiseen. Tältä osin Kuvataideakatemian rehtorin huoli on aivan oikea, Urpilainen toteaa.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen p. 050 511 3059

Uutiset