Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

URPILAINEN EHDOLLE SDP:N VARAPUHEENJOHTAJAKSI

02. helmikuuta 2008

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) vastasi myöntävästi Pohjanmaan piirijohdon pyyntöön asettua ehdolle SDP:n varapuheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokouksessa.
Urpilainen nimeää kolme tavoitetta puolueelle, jonka varapuheenjohtajuutta hän tavoittelee.

- Oma visioni SDP:n tulevaisuudesta kiteytyy seuraaviin sanapareihin: kokoava arvopuolue, avoin kansalaispuolue, johtava tulevaisuuspuolue. Uskon, että tällä linjalla saisimme - yhdessä - intoa järjestötyöhön kuin myös kannatusta vaaleissa.

- Niille, jotka sanovat "miksi vain varapuheenjohtajaksi", haluan todeta, etten ole pyrkimässä varamieheksi jonnekin vaihtopenkille. Asetun ehdolle toiseksi laitahyökkääjäksi tulevan puheenjohtajan rinnalle uudistamaan puoluetta ja tekemään tulevaisuutta - koko Suomelle. Olen sitä mieltä, että varapuheenjohtaja ei ole ainoastaan keskushyökkääjän maalipaikkojen rakentaja, vaan hän tekee itsekin maaleja - yhteisen joukkueen hyväksi, Urpilainen toteaa.


PUHEENJOHTAJUUS: "EI VIELÄ"

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana toimiva Urpilainen myöntää SDP:n puheenjohtajan tehtävän kiinnostavan, mutta hän ei lähde ensi kesänä haastamaan Eero Heinäluomaa ja Erkki Tuomiojaa.

- Pääjännite on syntynyt istuvan puheenjohtajan ja päähaastajan välille. Tällaisessa tilanteessa vaali on väistämättä kahden kauppa. Ihmiset haluavat olla ratkaisemassa voittajaa, Urpilainen toteaa.

- Nyt valmistaudun täysillä varapuheenjohtajavaaliin. Järjestökentälle tarvitaan sähköä, jotta kansa pääsee näyttämään kuntavaaleissa Suomelle uutta suuntaa.

Uutiset