Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

URPILAINEN ENNAKOI AKTIIVISIA KUNTAVAALEJA

13. huhtikuuta 2008

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jutta Urpilainen ennakoi äänestysaktiivisuuden kasvavan syksyn kunnallisvaaleissa. Sunnuntaina Haminassa vieraillut Urpilainen on yksi SDP:n puheenjohtajaehdokkaista.

- Uskon, että ihmiset lähtevät aktiivisesti liikkeelle syksyn kuntavaaleissa. Hallituksen kuntapolitiikka alkaa tuntua niin konkreettisesti ihmisten arjessa, että kuntavaaleissa halutaan näyttää Suomelle uutta suuntaa. Uskon äänestysprosentin nousevan yli 60 prosentin. Vuonna 2000 äänestysprosentti oli noin 56 prosenttia, ja neljä vuotta reilu 58 prosenttia, Urpilainen totesi Haminan demarivaikuttajille.

Urpilainen veisi SDP:n kuntavaaleihin "johtavana tulevaisuuspuolueena", joka panostaisi lapsiperheiden ja ikäihmisten palveluihin.

- Pääteemoiksi nostaisin koulut ja terveyskeskukset. Niiden laadussa mitataan suomalaisten kuntien tulevaisuustahto.

"HALLITUKSELLE RISUJA LAPSIPERHEIDEN KOHTELUSTA JA VEROPOLITIIKASTA"

Urpilainen antaa hallitukselle suurimmat risut lapsiperheiden kohtelusta.

- Tuoreiden laskelmien mukaan verojen, maksujen, taksojen ja inflaation nousun seurauksena nelihenkisellä perheellä on käytettävissään viime vuoteen verrattuna yli 1700 euroa vähemmän. Keskituloisella perheellä lasten päivähoitomaksujen korotuksista tulee yksistään tänä vuonna 700 euroa lisäkuluja. Loput tulee sähkö-, bensa- ja ruokalaskujen kallistumisesta sekä kunnallisveron korotuksista, Urpilainen luettelee.

Hallitusta hän moittii kuntatalouden kiristämisestä, vaikka valtion ylijäämä ei sitä edellyttäisikään.

- Hallituksen leikkauslinja kuntien valtionosuuksista on johtanut kunnalisverotuksen kiristymiseen yli miljoonalla suomalaisella. Maakuntien pääkaupungeista huippuverottajiin on noussut oman kotikaupunkini Kokkolan lisäksi myös Kotka, Urpilainen toteaa.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen p. 050 511 3059

Uutiset