Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen: Hallitukselta kaivataan toimia veroparatiisien sulkemiseksi

30. huhtikuuta 2009

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii porvarihallitukselta pikaisia toimenpiteitä finanssikeinottelun lopettamiseksi. - Suomi ei ole mikään lintukoto veroparatiiseista puhuttaessa: myös suomalaisilla valtionyhtiöillä on yhteyksiä niihin. Tarvitsemme nyt määrätietoisia toimia niin EU:ssa kuin myös Suomessa veroparatiisien sulkemiseksi.
Porvarihallitus on Urpilaisen mielestä ollut kovin hiljaa samaan aikaan, kun moni muu Euroopan maa on ollut aktiivinen finanssikeinottelun lopettamiseksi. - Ainoastaan yhteisillä pelisäännöillä saadaan aikaan tuloksia. Me emme voi olla vapaamatkustajina ja antaa muiden tehdä työt puolestamme. Kesäkuun Euroopan parlamentin vaaleissa finanssikeinottelun kitkeminen on yksi tärkeimmistä kysymyksistä.

- Tarvitsemme monenkeskistä automaattista tiedonvaihtoa sekä tehokkaampaa maakohtaista erittelyä, joka velvoittaisi yritykset kertomaan tytäryhtiöidensä tulot ja sen, mihin ne maksavat veronsa.

Urpilainen muistutti, että yritysten lisäksi myös suomalaisilla yksityishenkilöillä on asiantuntija-arvioiden mukaan veroparatiiseissa yli viiden miljardin euron omaisuus. - Veronmenetyksiä tästä omaisuudesta on yli 100 miljoonaa euroa. Tavallisille veronmaksajille veroparatiisit ovat varsinaisia veroparasiittejä.

- Taloudellisen kriisin keskellä on äärimmäisen tärkeää, että kansalaiset kokevat verojärjestelmän oikeudenmukaiseksi. Sosialidemokraatit edellyttävät, että hallitus antaa nopealla aikataululla selvityksen eduskunnalle niistä toimenpiteistä, joihin se ryhtyy verokeinottelun estämiseksi.

Urpilainen puhui vappuaattona Eläkkeensaajien Keskusliiton vappujuhlassa Helsingissä.

Uutiset