Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen haluaa elvytystä homekouluille ja kunnille

08. helmikuuta 2009

Kokkolalainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Jutta Urpilainen pitää tärkeänä, että eduskunnan käsittelyyn tulevan lisäbudjetin elvytysrahasta saadaan tukea myös Kokkolan homekoulukorjauksiin. Hän toivoi kaupunginhallituksen aktiivisuutta puhuessaan SDP:n kunnallisjärjestön edustajiston kokouksessa sunnuntai-iltana Kokkolassa.

- Tavoitteeksi tulee asettaa valtion avustuksen saaminen kolmeen kouluinvestointiin. Nyt olisi hallituksen vuoro tukea Kokkolaa, koska hallitus laski alunperin sovittua osuuttaan Kokkolan kiertoliittymän rakentamisessa yli miljoonalla eurolla, Urpilainen muistutti.

Lisäksi Urpilainen kiirehtii kuntaelvytystä, jota hallitus lykkäsi hänen mukaansa jo toisen kerran, vaikka kuntien talouden kiristyminen on ollut tiedossa jo lokakuusta alkaen.

- Emme saa antaa talouskriisin johtaa siihen, että leikkaukset kohdistetaan ihmisten arjen palveluihin kuten terveyspalveluihin tai veronkorotukset tehdään kuntaveroon, jota pieni- ja keskituloiset maksavat suhteellisesti enemmän, Urpilainen sanoi.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen kertoi pääministeri Matti Vanhasen tunnustaneen eduskunnan kyselytunnilla sen, että nimenomaan oppositio on kantanut huolta kuntaelvytyksestä koko talouskriisin ajan.

- Pääministeri lupasi, että hallitus palaa asiaan. Nyt jäämme odottamaan tekoja.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen, puh. 050 511 3059

Uutiset