Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen haluaa rahaa Kokkolan kouluille

09. tammikuuta 2009

TIEDOTE 9.1.2009

Urpilainen haluaa rahaa Kokkolan kouluille

SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Jutta Urpilainen pitää opetusministeriön esittämää 60 miljoonan euron homekoulurahaa oikeana toimenpiteenä. Opetusministeriö jätti esityksensä hallituksen vuoden 2009 ensimmäiseen lisätalousarvioon.

- Opetusministeriön esitys homekoulujen korjaamiseksi on samansuuntainen kuin mitä SDP on esittänyt pitkin syksyä. Hyvä, että ministeriö on tullut SDP:n linjoille. On tärkeää tukea kuntien investointeja ja homekoulujen korjaaminen on niistä kärkipäässä. Toivottavasti homekouluraha sisältyy myös hallituksen tammikuun lopun lisätalousarvioon.

Kokkolan kaupunkikin on hakenut valtion avustusta kolmeen kouluinvestointiin.

- Nyt on huolehdittava siitä, että Kokkolakin saa osansa homekoulurahasta ja sen avulla pystytään käynnistämään koulujen peruskorjauksia. Jonossa ovat niin Kokkolan seudun opisto kuin Villan ja Koivuhaan koulut.

Erityisesti Urpilainen kantaa huolta Koivuhaan koulun tilanteesta.

- Kunnan lain asettama velvollisuus on tarjota oppilaille turvallinen oppimisympäristö. Koivuhaassa tämä velvoite ei täyty. Siksi koulu onkin tyhjennettävä ja oppilaille etsittävä välittömästi tilalle väliaikainen koulupaikka. Tämä antaa myös mahdollisuuden koulun pikaiselle korjaamiselle.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen p. 050 511 3059

Uutiset