Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen: Ihmisten hätä edellyttää välittömiä toimenpiteitä hallitukselta

10. syyskuuta 2008

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on järkyttynyt UPM:n ja Stora Enson suunnittelemista jättimäisistä työvoiman supistuksista. - Myötätuntoni on erittäin vahvasti henkilöstön puolella, joka uhkaa nyt saada kovasta työstään palkakseen lopputilin.

Urpilainen odottaa hallitukselta välittömiä toimia kriisipaikkakuntien merkittävään tukemiseen. Globaalin rakennemuutoksen aiheuttamia suuria vaikutuksia pitää pystyä tasoittamaan niin että ihmisten työpaikat turvataan. - Ilman valtiovallan määrätietoisia toimia metsäteollisuutta uhkaa laajamittainen alasajo ja sen myötä valtava määrä osaavia suomalaisia työntekijöitä jää tyhjän päälle.

Urpilainen muistuttaa, että SDP on varoittanut hallitusta jo pidemmän aikaa metsäteollisuuden vaikeasta tilanteesta. Hallituksen passiivisuus uhkaa kostautua ihmisten hyvinvoinnin kustannuksella. - Hallitus on epäonnistunut suomalaisen metsäteollisuuden toimintaedellytysten turvaajana.

- Sosialidemokraatit ovat vaatineet hallitukselta metsäteollisuuden toimintaedellytysten perusteellista selvittämistä niin energian, kuljetusten kuin työvoimankin osalta. SDP on myös ollut erittäin tyytymätön hallituksen omistajapolitiikkaan, jonka passiivisuus on jo aiemmin aiheuttanut korvaamattomia vahinkoja.

Venäjän kanssa syntyneessä puutullikiistassa hallitus on ollut Urpilaisen mukaan kovin saamaton. - Tämä näkyy siinä, että metsäyhtiöiden kärsivällisyys on loppunut. Metsäyhtiöiltä edellytän kuitenkin nyt erityisen voimakasta yhteiskuntavastuuta ja osallistumista työntekijöiden aseman turvaamisen myös jatkossa. Samaa pitää tietenkin edellyttää myös valtiolta metsäyhtiöiden suurena omistajana.

Laaja-alaisia toimia metsäteollisuuden auttamiseksi jo aiemmin vaatinut Urpilainen esittää voimakkaan vetoomuksen sen puolesta, että yrityksissä vielä kertaalleen tehtäisiin huolellinen harkinta siitä, että kannattaako näin suuriin työvoiman supistuksiin mennä.

Uutiset