Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

URPILAINEN JA SABEL KRITISOIVAT LINJANMUUTOSTA

06. syyskuuta 2007


Kokkolan kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) arvostelee uuden hallituksen tekemää linjanmuutosta ulosottopiiriuudistuksessa.

- Edellinen oikeusministeri Leena Luhtanen (sdp) päätti, että Keski-Pohjanmaan piiri säilyy jatkossa itsenäisenä. Periaatteena oli maakuntarajojen noudattaminen. Nyt uusi hallitus yksimielisesti hylkäsi tämän linjan. Täytyy ihmetellä, miksi uusi hallitus haluaa lisätä eriarvoisuutta maakuntien välillä ja jättää Keski-Pohjanmaan ja Itä-Uudenmaan ilman omaa ulosottopiiriä, Urpilainen kysyy.

Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Roy Sabel (sdp) pitää ministeriryhmän perustelua täysin kestämättömänä.

- On omituista väittää, että vain Vaasasta käsin voidaan turvata ruotsinkielisten palvelujen saatavuus Keski-Pohjanmaalla. Kokkolahan on kaksikielinen kaupunki, kyllä me osaamme järjestää palvelut molemmilla kielillä, Sabel muistuttaa.

Urpilainen ja Sabel toivovat ettei tänään hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmässä tehty päätös tarkoita linjanmuutosta muissakin aluepoliittisissa kysymyksissä.

- Toivottavasti tämä ei tarkoita kahden pienen maakunnan Keski-Pohjanmaan ja Itä-Uudenmaan muidenkin palveluiden heikentämistä tulevaisuudessa vaikka merkkejä näyttää olevan ilmassa, toivovat Urpilainen ja Sabel.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen p. 050 511 3059

Uutiset