Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

URPILAINEN: KEHYSRIIHI OLI KEHY-KRIISI

25. toukokuuta 2007

Urpilainen: Kehysriihi oli kehy-kriisi

Eduskunnan globaaliryhmän puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mukaan hallitus pakoilee YK:ssa asetettua 0,7 prosentin tavoitetta kehitysavulle. Hän avasi Helsingissä pidettävän globbaustapahtuman.

- Hallitus ei kirjannut hallitusohjelmaansa tavoitevuotta 0,7 prosentin saavuttamiseksi. Toissapäivänä hallitus hyväksyi vuosille 2007-2011 valtiontalouden menokehykset, joissa ei myöskään ole sovittu sitovaa aikataulua kehy-rahojen 0,7 prosentin tavoitteen saavuttamiseksi. Kehys-riihi osoittautui siis kehy-kriisiksi.

- Voimme olla ylpeitä siitä, että Suomi oli keskeisesti mukana YK:n vuosituhattavoitteiden asettamisessa. Hallitus on kääntämässä selkänsä presidentti Halosen ja valtioneuvos Holkerin perinnölle.
- Myös hallituksen suunnalla meillä on vahva liittolainen. Nimittäin ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen on todennut, että "hallituksen pitäisi asettaa aikataulu tavoitteen saavuttamiseksi". Me toivomme, että vastuuministerin sana painaa ja että hallitus todellakin laatii sitovan aikataulun 0,7 prosentin bkt-osuuden saavuttamiseksi kehitysavussa. Hallituksen kehityspoliittinen ohjelma on hallituksen näytön paikka.

Uutiset