Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen kiirehtii kaksoisraidetta hallitusneuvotteluihin

04. huhtikuuta 2011

Kansanedustaja Jutta Urpilainen otti tänään Pohjanmaan kiertueellaan kantaa Seinäjoen ja Oulun välisen radan ja peruskorjaukseen. Urpilainen on harmissaan hankkeen viivästymisestä ja kiirehti kaksoisraiteen rakentamista.

- Tilanne näyttää siltä, että ratkaisut jäivät uuden hallituksen ja uusien hallitusneuvottelujen työpöydälle. Näyttää pahalta varsinkin aikataulun näkökulmasta. Kun radan piti olla valmis 2014-2015, niin nyt puhutaan vuodesta 2017. Uuden hallituksen tulee nyt huolehtia, että uusia lykkäyksiä ei tule, Urpilainen pohtii.

- Rataverkko on kuin kansakunnan verisuonisto. Työllisyyden ja yrityselämän kannalta on ongelmallista, että puolen Suomen rautatie, Pohjanmaan rata, on päästetty rapistumaan. Uuden eduskunnan on hoidettava asia kuntoon, totesi mm. Kruunupyyssä ja Seinäjoella vieraillut Urpilainen.

- Seinäjoki-Oulu-radan korjaus on osa SDP:n talous- ja työllisyysohjelmaa. Pidämme tätä keskeisenä työllisyyttä lisäävänä investointina, jonka haluamme toteuttaa kiireellisellä aikataululla. Haastan kaikki puolueet sitoutumaan tähän tavoitteeseen hallitusneuvotteluissa. SDP on kutsunut VR-konsernin hallintoneuvoston puheenjohtajan Matti Ahteen Kokkolaan keskustelemaan tavoista kiirehtiä asiaa, Urpilainen totesi.

Uutiset