Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen kiittelee työministerin OMG-avustuksen työllisyysvaikutuksia

06. helmikuuta 2012

Valtiovarainministeri, kokkolalainen kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) kiittelee työministeri Lauri Ihalaisen (sd) myöntämää kehittämisavustusta, jolla luodaan kymmeniä uusia työpaikkoja OMG Kokkola Chemicalsin tehtaalle. Työministerin perjantaina allekirjoittama kehittämisavustus liittyy kannettavien sähkölaitteiden akuissa tarvittavien kobolttipohjaisten kemikaalien tuotantoon.

- Työministeri Lauri Ihalaisen päätös on luonteeltaan juuri sellainen myönteinen täsmätoimi, jolla hallitus voi olla luomassa uusia työpaikkoja maakunnissa. Nyt tarvitaan tällaisia kohdennettuja panostuksia talouden ja työllisyyden tukemiseen. Kolmen uuden tuotantolinjan rakentaminen synnyttää välittömiä työpaikkoja muutamia kymmeniä, mutta sen kerrannaisvaikutukset ovat laajemmat. Kyse on piristysruiskeesta koko Kokkolan alueen taloudelle, Urpilainen arvioi.

?Täsmäelvytystä tarvitaan?

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan valtiontaloutta on tarvetta sopeuttaa, mutta työllisyysvaikutuksia on syytä seurata tarkasti.

- Menoja ei saa leikata työttömyyttä lisäävällä tavalla. Hallituksen on jatkettava tällaisia työllistäviä täsmäinvestointeja, joilla synnytetään uutta kilpailukykyistä tuotantoa ja kestävää työllisyyttä. Uuden tuotannon syntyä tukevat yritystuet on syytä pitää hallituksen työkalupakissa mukana, Urpilainen linjaa.

- Myös veronkorotuksia on tarkasteltava työllisyyden näkökulmasta. Esimerkiksi suurituloisten veronkorotukset eivät tutkimusten mukaan heikennä talouskasvua, kun taas pieni- ja keskituloisten veronkiristykset vähentävät suoraan kysyntää ja leikkaavat kasvua, Urpilainen toteaa.

Uutiset