Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen kuntakierroksellaan: Alueen edunvalvonta yhä tärkeämpää

05. marraskuuta 2018

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) vieraili maanantaina Luodossa ja sai valmiiksi vuotuisen kierroksensa Pohjanmaan kaikissa 40 kunnassa.

Hänen mukaansa on syytä iloita alueemme hyvästä elinvoimasta ja työllisyydestä, mutta alueen edunvalvonta on yhä tärkeämpää. Haasteet liittyvät ennen kaikkea osaavan työvoiman saatavuuteen, liikenneyhteyksien ylläpitoon ja kehittämiseen sekä keskussairaalapalvelujen turvaamiseen.

- Yrityksissämme on jo nyt osaavasta työvoimasta pulaa. Ammatillisen koulutuksen uudistuksessa tehtyjä virheitä onkin alettava korjaamaan ensi vaalikaudella. Samoin alueen korkeakoulupalveluja on puolustettava, kun niiden rakenteisiin on kohdistumassa selviä paineita valtion rahoituksen heiketessä. Liikenneyhteyksissä isoimpia edunvalvonnan paikkoja ovat mm. vaara lentoyhteyksien kuihtumisesta sekä tarvittavat investoinnit Valtatie 8:n toimivuuteen ja turvallisuuteen, linjaa Urpilainen.

Jos hallituksen sote-uudistus toteutuu, tulee Seinäjoen keskussairaala kyllä pärjäämään. Vahva palvelujen puolustamisen tarve tulee kohdistumaan Vaasan, Kokkolan ja Pietarsaaren erikoissairaanhoidon palveluihin.

- Laajalla päivystyksellä on merkitystä kirurgisten palvelujen jatkumisessa ja lääkärien houkuttelemisessa. Siksi ymmärrän Vaasan huolen. Kokkolan keskussairaalan ja Malmin aluesairaalan yhteistyöstä voisivat taas oikealla työnjaolla hyötyä molemmat sairaalat ja niiden palveluja käyttävät kansalaiset, muistuttaa Urpilainen.

Uutiset