Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

URPILAINEN: LUOKKAKOOT SUURENEVAT VASTOIN HALLITUKSEN LUPAUKSIA

28. helmikuuta 2008

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jutta Urpilainen vaati tänään Tuusulassa Keski-Uudenmaan sosialidemokraattien tilaisuudessa hallitukselta pikaisia toimia peruskoulujen opetusryhmien koon pienentämiseksi. Urpilaisen mukaan kyse on lastemme tasavertaisesta kohtelusta.

- Valtionosuuksien väheneminen yhdessä kuntatyöntekijöiden palkankorotusten kanssa ovat johtamassa säästöihin kaikkein tärkeimmistä peruspalveluista. Olen erityisen huolissaan OAJ:n tuoreesta viestistä, jonka mukaan monissa kunnissa tämä on johtanut myös opetusryhmien suurentamiseen. Tämä osoittaa, että hallitus on pahoin epäonnistumassa tavoitteissaan perusopetuksen laadun turvaamisessa.

- Kuvaavaa on, että Kokkolassa valtionosuudet ovat vähentymässä kahdeksalla prosentilla samaan aikaan, kun kuntatyöntekijöiden palkankorotukset ovat yli 11 prosentin luokkaa. Opposition esittämä 600 miljoonan euron lisäys kuntapalveluihin olisi ollut todella tarpeen.

- Erityisesti ihmettelen sitä, että opetusministeri Sari Sarkomaa ei ole valmis selvittämään mahdollisuuksia siihen, että yleisopetuksen opetusryhmien enimmäiskoosta säädettäisiin lailla. Tämä turvaisi lasten tasa-arvoisen opetuksen kuntatalouden säästöiltä. Myös OAJ on kiinnittänyt huomiota siihen, että jotakin tulisi tehdä. Minusta lainsäädäntömahdollisuus tulisi nyt selvittää, kuten SDP:n sivistysvaliokuntaryhmä on aikanaan esittänyt.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen p 050 511 3059

Uutiset