Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen: Muutosturvaa jo lomautusajalta

19. tammikuuta 2009

Urpilainen: Muutosturvaa jo lomautusajalta

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii porvarihallitukselta välittömiä toimia metsä- ja konepajateollisuuden työntekijöiden tukemiseksi. - Stora Enson ja Metson maanantaiset ilmoitukset yt-neuvotteluiden aloittamisesta ovat mittaluokaltaan järkyttävät.

Urpilaisen mukaan lomautusuhan alaisen henkilöstön asema olisi turvattava niin, että pitkien lomautusten osalta työntekijät pääsisivät heti muutosturvan piiriin. Muutosturvan laatua on myös kehitettävä.

- Nykyisellään ihmiset joutuvat passiivisesti odottamaan mahdollista irtisanomista. Inhimillisempää olisi, jos työntekijä voisi jo lomautettuna hyödyntää muutosturvaa ja aloittaa ammatillisen täydennyskouluttautumisen. Tämän koulutuksen pitäisi olla yrityksen ja yhteiskunnan yhdessä tarjoamaa. Lisäksi yritysten velvollisuutta ottaa irtisanottu työntekijä takaisin töihin pitäisi ajallisesti pidentää.

- Tammikuun elvytyspaketissa hallituksen pitää viimein tarttua ongelmaan. Elvytyspaketissa hallituksen on korjattava ratkaisunsa leikata nettomääräisiä työllisyysmäärärahoja. Hallituksen kaavailemat työttömyysturvan ja työvoimatoimistojen resurssien heikennykset sopivat tähän taloustilanteeseen erityisen huonosti.

Urpilainen huomauttaa, että nyt suunnitellut työpaikkojen vähentämiset johtavat suuriin vaikeuksiin jo ennestään talouskriisistä pahiten kärsivillä rakennemuutospaikkakunnilla. - Valtiovarainministerin peräänkuuluttamat lähimmäisenrakkaus ja naapuriapu eivät työttömiä paljon lämmitä.

Uutiset