Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

URPILAINEN: NYT TARVITAAN VALPASTA VASEMMISTO-OPPOSITIOTA

10. marraskuuta 2007


SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Jutta Urpilaisen mukaan SDP:n oppositiopolitiikan yksi päätavoitteista on korotukset ihmisten vähimmäisturvaan. Siihen on nyt hänen mukaansa varaa, kun Suomen talous on saatu nostettu lamasta hyvään kasvuun.

- Sosiaaliturvan kokonaisuudistusta valmisteltaessa on huolehdittava, että yhteiskunnan heikompiosaiset saavat osansa valtiontalouden kasvusta. Kovat arvonsa paljastaneen porvarihallituksen oloissa tarvitaan valpasta oppositiota. Tässä myös vasemmistopuolueiden yhteistyölle on luontevaa tilausta. Hallituksen vetäytyminen päivähoitomaksujen nollamaksuluokka-asiassa on osoitus siitä, että valppaalla oppositiopolitiikalla voidaan saada aikaan tuloksia, Urpilainen toteaa Vimpelin työväenliikkeen 100-vuotisjuhlassa, jossa puhui myös Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen.

Urpilainen puhui myös vasemmiston ja SDP:n tehtävästä yhteiskunnalllisessa keskustelussa, jota työväenliike on perinteisesti johtanut "lyhdynkantajana".

- On tullut aika laittaa hyvinvointivaltiomme jälleen kuntoon ja pysäyttää toimet, jotka tähtäävät julkisten palveluiden yksityistämiseen, kuntatalouden kurjistamiseen ja yhteiskuntamme heikompiosaisten unohtamiseen. Vasemmiston rooli on ollut sata vuotta puolustaa ihmisten yhdenvertaisia oikeuksia hyvinvointiin. Olemme kuitenkin tilanteessa, jossa pelkkä aineellisen hyvinvoinnin kasvattaminen ei enää riitä, tarvitaan politiikkaa, jonka tavoitteena on ihmisten henkisen hyvinvoinnin kasvattaminen. Tarvitaan läheisyyttä yksinäisille, onnellisuutta onnettomille, osallisuutta syrjäytyneille ja yhteisöllisyyttä
yksilöllistyneeseen yhteiskuntaan. Vasemmiston tehtävänä on nostaa ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ajatukset jälleen poliittisen keskustelun ytimeen.


Lisätietoja: Jutta Urpilainen p. 050 511 3059

Uutiset