Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen onnitteli Yhdysvaltain demokraattipuolueen johtoa

06. marraskuuta 2008

Urpilainen onnitteli Yhdysvaltain demokraattipuolueen johtoa

Puheenjohtaja Jutta Urpilainen välitti SDP:n onnittelut Yhdysvaltain demokraattipuolueelle loistavasta tuloksesta presidentinvaaleissa. Urpilainen tapasi demokraattisen puolueen puheenjohtajan Howard Deanin torstaina National Press Clubilla Washingtonissa.

- Kerroin olevani erittäin iloinen historiallisen vaalin tuloksesta ja Barack Obaman valinnasta Yhdysvaltain presidentiksi.

Howard Dean oli itse ehdolla demokraattien esivaalissa neljä vuotta sitten. Hän korosti uuden sukupolven roolia presidentinvaalien ratkaisijana. Dean onnitteli myös Urpilaista hänen valinnastaan SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi. He keskustelivat yhteistyöstä Yhdysvaltain demokraattien ja Euroopan sosialidemokraattien (PES) välillä.

- Sovimme tapaavamme tulevissa PES:n kokouksissa. Toivon transatlanttisen demariyhteistyön auttavan myös EU:n ja Yhdysvaltojen suhteiden tiivistämisessä.

Urpilainen arvioi haastattelussa amerikkalaiselle tv-asemalle, että presidentti Barack Obamalla on vahva mandaatti toteuttaa uudistuspolitiikkaansa.

- Selvän vaalituloksen lisäksi Obamalla on aito kansan tuki. Tämä tuki oli käsinkosketeltava, kun osallistuin hänen kampanjansa päätöstilaisuuteen Virginiassa. Hän on inspiroinut uusia ihmisiä osallistumaan politiikkaan.

Lisätietoja: Jutta Urpilainen p. 050 511 3059

Uutiset