Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen: Opetusryhmien koot pienemmiksi

27. syyskuuta 2008

Urpilainen: Opetusryhmien koot pienemmiksi

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii hallitukselta pikaisia toimenpiteitä perusopetuksen ryhmäkokojen pienentämiseksi. Urpilainen puhui lauantaina Joensuun Työväenyhdistyksen 120-vuotisjuhlassa.

- Porvarihallitus ei ole riittävällä tarmolla käynyt käsiksi ryhmäkokojen pienentämiseen. Tämä siitä huolimatta, että varsinkin kokoomus ja nykyinen opetusministeri Sari Sarkomaa vaativat kovaan ääneen ryhmäkokojen pienentämistä viime eduskuntavaalien alla.

- Hallitukselta kaivattaisiin konkreettisia tekoja sen sijaan, että ryhmäkokokysymykseen luvataan puuttua joskus hamassa tulevaisuudessa. Sosialidemokraatit haluavat tarttua toimeen heti: Jos hallitus ei nopeassa aikataulussa tuo valtakunnallista esitystä ryhmäkokojen pienentämisestä, esittävät sosialidemokraattiset valtuustoryhmät maamme kunnissa toimenpiteiden käynnistämistä kuntakohtaisten ryhmäkokojen määrittämiseksi.

Urpilainen huomautti, että laadukas perusopetus on suomalaisen yhteiskunnan menestyksen perusta. - Opettajilta saadun palautteen mukaan ylisuuret ryhmäkoot toimivat esteenä sille, että opettaja voi ottaa huomioon kaikkien oppilaiden yksilölliset tarpeet. Samoin ylisuuret luokkakoot lisäävät opettajien työtaakkaa.

- Yksilöllinen ohjaus on välttämätöntä sille, että kaikkien oppiminen voidaan turvata. 25 oppilasta suuremmat opetusryhmät tekevät mahdottomaksi oppilaiden yksilöllisten tarpeiden huomioon ottamisen.

Urpilainen muistutti myös, että 25 oppilaan ryhmäkokokaan ei ole standardi toimivalle luokkayhteisölle, vaan ehdoton maksimikoko, jonka ylittämisen ei pitäisi olla sallittua.

Uutiset