Jutta Urpilainen - Sisulla ja sydäellä

Jutta Urpilainen -
Sisulla ja sydämellä

Liity tukijoukkoihin

Urpilainen puolustaa nuorisoliikunnan tukemista - perusteluna kansanterveys ja tasa-arvo

09. maaliskuuta 2019

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) pitää lasten ja nuorten liikkumista tärkeänä kansanterveydellisenä tavoitteena, jota valtion ja kuntien tulee tukea myös taloudellisesti. Urpilainen puhui lauantaina Työväen urheiluliiton Pohjanmaan piirin 100-vuotisjuhlassa Vaasassa.

Valtion ja kuntien liikuntapolitiikasta Urpilainen nostaa esiin kolme linjausta.

- Veikkausvoittovaroista ja kuntien budjeteista on jatkossakin tuettava seuratoimintaa, joka on avainasemassa lasten ja nuorten liikuntaharrastuksille. Lisäksi koko ikäluokan tavoittamiseksi jokaisessa koulussa tulisi olla liikuntaharrastukseen liittyviä kerhoja, kuten Olympiakomitea ja urheiluyhteisö ovat esittäneet. Kolmantena liikuntapaikkojen, leikkipaikkojen ja pyöräteiden rakentaminen ja ylläpito mahdollistaa vapaa-ajan liikkumista, Urpilainen pohtii.

Urpilainen näkee seuratoiminnassa myös tasa-arvovaikutuksia.

- Suomessa elää arviolta noin 120 000 lasta köyhyydessä. Matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksien järjestäminen ovat juuri sitä tasa-arvotyötä, jolla pyritään mahdollistamaan liikuntaharrastus kaikille lähtökohdista tai varallisuudesta riippumatta. Tasa-arvotavoite on näkynyt myös TUL:n seurojen keräämissä maksuissa ja aktiivisuudessa, joilla kuntien liikuntasalien vuokria on pyritty saamaan maksuttomiksi lapsi- ja nuorisoliikunnassa, Urpilainen kannustaa.

Uutiset